Nieuwe woningen, ateliers en horeca aan de Paalbergweg

amstel3 Paalbergweg

Aan de Paalbergweg 1 in Amstel III worden 366 woningen, kantoren, horeca en andere voorzieningen gebouwd. Ze komen op de plek van het datacentrum en het parkeerhuis, vlakbij station Holendrecht. De overeenkomst is getekend en de bouw start vermoedelijk in 2024.

Aan het Spoorpark komen drie torens: één kantoortoren en twee woontorens. In de woontorens is plaats voor 2-, 3- of 4-kamer appartementen met een oppervlakte van 42 tot ongeveer 100 vierkante meter. Op de begane grond is ruimte voor horeca, voor kleine bedrijven en voor sociaal-maatschappelijke en commerciële voorzieningen.

Er worden in totaal 130 sociale huurwoningen, 123 middeldure huurwoningen en 113 duurdere woningen gebouwd. In de openbare ruimte er omheen wordt een groen hof ingericht vol zit- en speelplekken. Ook is er ruimte voor een plein en langs het water wordt een wandelroute aangelegd. Verder komen er 33 woningen voor cliënten van de GGZ, die 24 uur per dag verzorging of verpleging nodig hebben.

Duurzaam
Op de woningen komen natuurdaken en ontmoetingsplekken. De planten, grassen en kruiden van de natuurdaken sluiten aan bij de natuur in de omgeving. Ook kan er regenwater bewaard blijven, waardoor wateroverlast bij extreme regenbuien voorkomen kan worden. Zoveel mogelijk materiaal van het bestaande gebouw zal weer terugkomen in het nieuwe pand.

Kansen voor Zuidoosters
Samen met de ontwikkelaar kijkt de gemeente of er afspraken gemaakt kunnen worden over een voorrangsregeling voor bewoners uit Amsterdam Zuidoost. Als dat lukt, kunnen zij in hun eigen buurt blijven wonen, werken en leven, dichtbij familie en vrienden.

Voor meer informatie: amstel3@amsterdam.nl
en: Amstel III: ontwikkeling woongebied gemixt met werken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.