Online bijeenkomst nieuwe woningen EG-buurt

E-buurt Oost

Wilt u meepraten over de inrichting van de openbare ruimte, het verplanten van bomen of over zelfbouw in de nieuw te bouwen E-buurt Oost? Sluit dan aan bij de online bijeenkomst op 27 januari van 19.30-21.30 uur en ontdek alles over de woningen, de openbare ruimte en de bouw.

Op het grasveld tussen de E- en G-buurt in Amsterdam Zuidoost komt een nieuwe buurt: E-buurt Oost, met 550 woningen en een buurtplein. Een groot deel van de woningen is voor starters en middeninkomens. Er is straks volop ruimte om te sporten, te spelen en te tuinieren. De bouw start in 2023. 

Online-bijeenkomst:
– Donderdag 27 januari 2022
– Van 19.30 tot 21.30 uur
– Aanmelden niet nodig
– De link naar de pagina waar u de bijeenkomst kunt volgen, komt een dag van tevoren op de website van de gemeente (zie link hiervoor ook onderaan dit bericht)

Praat mee:
Tijdens deze informatiebijeenkomst hoort u:
– Welke woningen er komen
– Waar en hoe u zich kunt inschrijven
– Hoe de openbare ruimte eruit komt te zien
– Hoe u kunt meepraten over de openbare ruimte
– Wanneer de eerste schop in de grond gaat
U kunt dan ook uw mening geven.

Als u vragen heeft, kunt u die tijdens de bijeenkomst stellen via: Whatsapp06 1043 7788

E-buurt Oost
In de hoek tussen de Daalwijkdreef, de Elsrijkdreef en de flats Geldershoofd en Gravestein komt E-buurt Oost. Hier komen in totaal 550 woningen: 274 middeldure huur- of koopwoningen met 2 of 3 slaapkamers. Woningbouwcorporatie Rochdale bouwt ongeveer 120 sociale huurwoningen die zij reserveert voor de bewoners van Gravestein en Geldershoofd die een woning huren die opgeknapt wordt. En er komen ook nog 138 duurdere woningen.

Zelfbouw
Ook komt er een kavel om in groepsverband vijftien tot twintig koopappartementen te bouwen met een voorziening op de begane grond.

Groen
De buurt krijgt een natuurlijke inrichting met een groene sport- en speelplek en ruimte om te tuinieren.

Duurzaam
De woningen worden duurzaam gebouwd met een zo laag mogelijke vraag naar energie. Energieneutraal en zonder gas. De buurt wordt ook autoluw.

Contact
e-buurtzuidoost@amsterdam.nl

Zie ook
E-buurt: woningbouw en voorzieningen