Samen voor een veilig Zuidoost

Securitas

‘Veiligheid is niet meer een vanzelfsprekendheid. Het is onze ambitie om met alle stakeholders samen te komen om te bespreken hoe we Amsterdam Zuidoost veiliger kunnen maken. We zouden het thema veiligheid samen met Zuidoost City hoger op de agenda willen zetten.’

Serge Dijkstra is branch manager van beveiligingsbedrijf Securitas aan de Keienbergweg in Amsterdam Zuidoost. ‘Wij leveren integrale beveiligingsoplossingen voor kleine en grote bedrijven,’ legt hij uit. ‘Door de juiste inzet van mens, kennis, techniek en data vinden wij een optimale veiligheidsbalans voor iedere situatie. We help to make your world a safer place.’

De bijna vijftigjarige Dijkstra is een geboren Amsterdammer. Hij sport graag. Hij fitnest, golft, tennist, loopt hard en doet aan wielrennen. Bovenal is hij vader van twee dochters. Dijkstra begon zijn carrière in de beveiliging zesentwintig jaar geleden in Amsterdam Zuidoost. ‘Ik heb hier altijd met heel veel plezier gewerkt,’ zegt hij. ‘Na een aantal uitstapjes naar andere steden, ben ik in 2019 teruggekeerd op het oude nest. Het is mijn ambitie om Amsterdam Zuidoost nu en in de toekomst veilig te houden.’ 

Uitdaging
Als branch manager is Dijkstra portefeuillehouder voor Amsterdam Zuidoost en de Zuidas. ‘Twee mooie groeigemeenten waar we van grote betekenis kunnen zijn. De Zuidas en Amsterdam Zuidoost zijn verschillende gebieden, maar hebben ook veel overeenkomsten. Neem bijvoorbeeld Amstel III. Net als de Zuidas begon Amstel III vooral als een kantorenlocatie. In de komende jaren groeit Amstel III uit tot een complete, unieke wijk waar werken, wonen en leven samenkomen. In deze snel veranderende omgeving is het essentieel om de veiligheid niet uit het oog te verliezen.’

‘Wij willen graag een private en publieke samenwerking aangaan met een collectief karakter,’ gaat Dijkstra verder. ‘Wij zouden met de achterban van Zuidoost City, de gemeente, de politie, de bedrijven en de bewoners in gesprek willen gaan over de veiligheid. Niet alleen in Amstel III, maar ook in de rest van Amsterdam Zuidoost. Neem bijvoorbeeld de K-Buurt. Daar valt nog zoveel te winnen. Wij gaan deze uitdaging graag met elkaar aan.’

Expertise
‘Voor Amsterdam Zuidoost zijn we een grote werkgever. Daarnaast zijn we ook een gerenommeerd opleidingsbedrijf. We zijn naast een commercieel bedrijf ook maatschappelijk ondernemer. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij ons terecht. Inclusie dragen wij hoog in het vaandel. Zowel mensen met een afgeronde hbo-opleiding als mensen zonder opleiding bieden wij de meest mogelijke kansen. Wij zijn met Securitas een mooie afspiegeling van de maatschappij.’

‘Wij willen dan ook graag een actieve bijdrage leveren aan Zuidoost City en richting geven aan de veiligheid in het gebied. Wij hebben de expertise en willen veiligheid naar een hoger niveau krijgen in de mindset van mensen. Nu de druk op de capaciteit van politie en handhavers toeneemt, kunnen wij prima aansluiten in het vacuüm dat dan ontstaat. Ik denk dat wij daar vooralsnog een veel te bescheiden rol in spelen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we dat met elkaar kunnen veranderen.’