Hulp bij duurzaam ondernemen

duurzaam ondernemen

De gemeente Amsterdam en MKB Amsterdam ondersteunen ondernemers om te verduurzamen. Zij bieden Amsterdamse ondernemers en vastgoed eigenaren een gratis online energiescan en een isolatieactie aan.

DEB – Online tool voor energiebesparing
De gratis online energiescan van DEB geeft binnen enkele minuten een overzicht van de energiebesparende maatregelen die een ondernemer kan treffen, wat de uitvoeringskosten zijn en wat de terugverdientijd is. Bovendien is in één oogopslag te zien welke subsidies er zijn. Door te investeren in energiebesparende maatregelen gaan de kosten van bedrijfsvoering structureel omlaag. Kijk voor meer informatie op www.deb.nl/amsterdam

Bespaar gemakkelijk en snel met isolatie
De energieprijzen zijn dit jaar verdubbeld. Dat zorgt voor hoge kosten. Met spouwmuur- en vloerisolatie kan tot wel 30% worden bespaard op stookkosten. Om alles overzichtelijk te maken, organiseren de gemeente Amsterdam en MKB-Amsterdam samen deze isolatieactie. Zo kunnen ondernemers gemakkelijk én tegen een aantrekkelijk tarief isoleren.

Voordelen van de isolatieactie
Gemak: Onafhankelijke specialisten hebben het uitzoekwerk al gedaan;
KwaliteitDe installateur biedt garanties, productkwaliteit en ervaring;
Korting: Via de actie worden in Amsterdam meerdere panden geïsoleerd. Daardoor kan het isolatiebedrijf haar werk slimmer plannen en uitvoeren, en krijgt u een scherpe prijs.

Weinig tijd?
Alles kan voor u worden geregeld, zodat u kunt blijven ondernemen. Ook is het mogelijk om tegen lage rente (vanaf 1,1%) te lenen via het Duurzaamheidsfonds. Ook als u huurt of weinig budget heeft.

Meer informatie
Meer informatie kunt u vinden op de website van het Regionaal Energieloket. Of kijk het online webinar terug waarin u informatie krijgt over de isolatieactie, fiscale voordelen en leningen die u kunt aanvragen.

Bent u huurder? Geen probleem!
Als het pand wordt geïsoleerd, gaat uw energierekening omlaag en stijgt de waarde van het pand. Zo profiteren huurder én eigenaar van isolatie. Op de actiepagina vindt u een aantal slimme tips om o.a. financiële afspraken te maken.