Voorlopig ontwerp Hogehilweg en Molenwetering

In Amstel III pakt de gemeente ook de openbare ruimte aan. Er komt ruimte voor groen, zit- en speelplekken en er wordt regenwater opgevangen. Er komen betere routes voor fietsers en voetgangers, en de auto krijgt een minder belangrijke rol. De voorlopige ontwerpen van de Hogehilweg en Molenwetering zijn uitgewerkt. De gemeente hoort graag wat u ervan vindt. Reageren kan tot en met 31 december 2021.

In Amstel III gaat de gemeente in verschillende gebieden aan de slag. Als elk nieuwbouwproject klaar is, wordt de openbare ruimte rond de kavel ingericht. Hiervoor worden 2 ontwerpen gemaakt:

  • In het voorlopig ontwerp legt de gemeente het toekomstbeeld van de straat vast.
  • In het voorlopig ontwerp fase 1 legt de gemeente de openbare ruimte vast als een bouwproject klaar is.  Dit is een eerste stap naar het toekomstbeeld.

Het bouwproject SPOT is nu in volle gang. Als deze gebouwen klaar zijn, gaat de gemeente ook de openbare ruimte inrichten. De voorlopige ontwerpen van de Hogehilweg en Molenwetering zijn uitgewerkt. U kunt daar tot en met 31 december 2021 op reageren.

Voorlopig ontwerp Hogehilweg

De Hogehilweg tussen de Hondsrugweg en het kruispunt met het A&O hostel wordt een levendige buurtstraat met brede stoepen, ruimte voor groen en zitplekken die een natuurlijk onderdeel zijn van de buitenruimte. Er komt één rijstrook voor tweerichtingsverkeer met een maximum snelheid van 30 km/u. Fietsers rijden op de weg en auto’s krijgen een minder belangrijke rol. Bezoekers stallen hun fiets op straat. Parkeerplaatsen voor auto’s en stallingen voor fietsen van bewoners en werknemers krijgen een plek in de garages in de gebouwen.

Bekijk hier een video van de ontwikkeling

Voorlopig ontwerp Molenwetering

De zuidelijke oever van de Molenwetering tussen de Hondsrugweg en de bestaande brug wordt een aangename, groene plek om te ontspannen en te bewegen. Langs de gevel komt een brede strook waar de ingangen van de gebouwen op aansluiten. Langs de waterkant komt een gebied met trappen om te zitten of om in en uit een kano of sup te stappen. En over de Molenwetering komt een nieuwe brug die SPOT met de Amsterdamse Poort verbindt. Op de kade komt veel ruimte voor groen en het wordt ook autoluw.

Bekijk hier een video van de ontwikkeling

Reageren op voorlopige ontwerpen

De gemeente hoort graag wat u vindt van de eerste uitwerkingen van de ontwerpen en is benieuwd naar uw voorstellen of vragen. Reageren kan door één van de vragenlijsten in te vullen:

Vragenlijst Hogehilweg

Vragenlijst Molenwetering

U kunt ook een e-mail sturen naar amstel3@amsterdam.nl