Lichtroute Bullewijk: mooi in het donker

Tijdens de donkere dagen verlicht Heesterveld Creative Community het Bullewijkpad met twee tijdelijke lichtkunstwerken. Bij het pad zijn ook twee permanente lichtkunstwerken te zien. Van 18 december 2021 tot en met 1 januari 2022 kunt u de speciale wandelroute volgen en genieten van de kunst.

Wandelroute en podcast

Vanaf 18 december is de wandelroute online beschikbaar. Er is vanaf dat moment ook een podcast waarin makers en buurtbewoners over de kunstwerken vertellen. U kunt die podcast via een QR-code vinden.

Mooi in het donker

De lichtkunstwerken komen het beste tot hun recht in het donker. De ideale wandeltijd is tussen 17.00 en 20.00 uur. Start de wandelroute bij metrostation Bullewijk. Scan de QR-code bij de uitgang ter hoogte van het Bullewijkpad voor de podcast/audiotour en routekaart.

Het projectteam van Heesterveld Creative Community selecteerde de kunstwerken. Dit team bestaat uit Ben Minnema, Luciano Latuny en Benjamin Conteh. Het team wordt ondersteund door technisch producenten Bas Vermeulen en Koenraad Wiering.

Wat is er te zien

  • ‘Street Sentences’, het concept is van Frederieke Top en de tekst is van Gershwin Bonevacia. Het is te zien bij metrostation Bullewijk.
  • ‘BLOC’, van Koenraad Wiering & Bas Vermeulen, Heesterveld Creative Community.
  • ‘START – FINISH’, van Koenraad Wiering. Te zien bij garage Hakfort.
  • ‘BIOOM’, gemaakt door Yasser Ballemans. Te zien bij Huigenbos.

Vanaf 18 december

De route staat op https://linktr.ee/Hcclichtroute. Die site linkt tot 18 december door naar de Facebook-evenementpagina van de Lichtroute. Daarna kunt u er de podcasts en de routekaart vinden.