Energiebesparing Gaasperdam

Energie besparen Gaasperdam

De stijgende gasprijzen zorgen voor hogere energierekeningen en dat kan flink oplopen. De gemeente gaat woningbezitters van eengezinswoningen in Gaasperdam daarom helpen om op een voordelige en gemakkelijke manier de woning te laten isoleren om zo energie te besparen.

In samenwerking met de Groene Hub en het Regionaal Energieloket wordt daarom een isolatieactie van eengezinswoningen georganiseerd. In november en december 2021 worden een aantal woningen onderzocht om te kijken welke isolatiemaatregelen geschikt zijn. De eigenaren van woningen die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen hierover in de laatste week van november bericht en worden opgeroepen om hun woning aan te melden als voorbeeldwoning.

Voorlichtingsavonden
Vanaf januari 2022 krijgen de eigenaren van deze woningen per brief de mogelijkheid om zich aan te melden voor het isoleren van hun woning. Daarbij worden zij geïnformeerd over de beste isolatiemaatregelen voor hun type woning.

Op dinsdag 18 januari is er een informatieavond voor bewoners. Hier wordt de actie stap voor stap uitgelegd. Ook is er ruimte om vragen te stellen aan het Regionaal Energieloket, de gemeente en de vakspecialist.

Vervolgtraject
Bewoners die mee willen doen kunnen vervolgens een adviesafspraak maken. Tijdens de afspraak komt er een aannemer langs die vrijblijvend een op maat gemaakte offerte uitbrengt. De bewoners kiezen zelf of zij daarvan gebruik willen maken.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website Regionaal Energieloket.