Studentencampus bij station Bullewijk breidt uit met 350 woningen

De studentencampus aan de Karspeldreef in Zuidoost wordt uitgebreid met 350 woningen voor studenten en jongeren. Ook komen er een foodcourt, een studie- en wasruimte en maatschappelijke voorzieningen. De bouw start naar verwachting in 2023.

In 2019 werd het oude DAS-kantoor aan de Karspeldreef 15 verbouwd tot studentenwoningen. Het complex wordt nu verder ontwikkeld tot een volwaardige en aantrekkelijke studentencampus.

Woontoren

Op de parkeergarage komt een woontoren van 80 meter hoog, met ongeveer 350 studio’s. De studio’s zijn gemiddeld 18,5 m² en 26 m² groot. Op de eerste verdiepingen komt een foodcourt: een eetgelegenheid met verschillende kraampjes, waar ook de buurt kan komen eten. Ook komen daar een gezamenlijke studie- en wasruimte, en maatschappelijke voorzieningen voor de buurt. Op het dak komt een terras voor de bewoners. Het binnenhof is toegankelijk voor iedereen.

Maximum huurprijzen

Er is afgesproken dat 30 procent van de woningen wordt verhuurd voor maximaal € 442,-. De andere studio’s hebben een maximale huur van € 752,33. Ook is er een afspraak over hoeveel er mag worden gevraagd voor servicekosten.

Duurzaam

In de gevel van het gebouw komen zonnepanelen en er wordt gewerkt met hergebruikt materiaal. Daarnaast is er gedacht aan flexibiliteit. Zo kunnen de wanden van de studio’s verwijderd worden als er bijvoorbeeld meer behoefte is aan grotere woningen in de stad. Op het binnenhof komen planten die het hele jaar groen blijven. En met de ligging bij station Bullewijk wordt het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets gestimuleerd.

Kansen voor jongeren in Zuidoost

Er is afgesproken dat 25 procent van de woningen met voorrang wordt aangeboden aan studenten en jongeren uit Zuidoost. Zo kunnen ze in hun eigen buurt blijven wonen, dicht bij familie en vrienden.