Bijlmerbios vaste plek in Zuidoost

De Bijlmerbios krijgt een vaste plek in Zuidoost in voormalig creatieve broedplaats Lola B. Aanstaande zaterdag 2 oktober ben je van harte welkom bij de film Summer of Soul, die je brengt naar Harlem waarin niet eerder vertoonde beelden te zien zijn van o.a. B.B. King, Nina Simone en Stevie Wonder. Na de film is er een openingsparty met DJ met jaren ’70 muziek.

De Bijlmerbios start met twee avonden per week met arthouse films, documentaires of korte films en biedt daarnaast een werkplek voor filmmakers uit Zuidoost. Naast films vinden er ook gesprekken en debatten plaats.

Elke donderdag- en zaterdagavond zal er een film te zien zijn om zeven en negen uur ‘s avonds. De films die worden gedraaid hebben op een of andere manier een link met de Bijlmer, in de meest brede zin van het woord. Het aanbod bestaat uit lokale en internationale films. In deze eerste maand worden er meerdere filmpremières getoond, waaronder Martin Luther King VS FBI en The Photograph.  

De Bijlmerbios is inmiddels een begrip in Zuidoost. Sinds 2015 trekt deze openluchtbioscoop onder metrostation Kraaiennest vele bezoekers. Met een vaste plek in Lola B. hoopt de Bijlmerbios uit te groeien tot een volwaardig filmhuis in Zuidoost.

Lees hier meer

Afbeelding: studio meiboom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.