Pilot Rochdale en Zonova tegen groeiend lerarentekort in Zuidoost

Woningstichting Rochdale en scholengroep Zonova zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan om het groeiend lerarentekort in Zuidoost tegen te gaan. Zij zijn in september gestart met een pilot met het aanbieden van extra woningen voor leerkrachten die willen werken in Zuidoost. Deze pilot duurt t/m december 2021.

De gemeente Amsterdam, woningcorporaties en tal van maatschappelijke partners (georganiseerd in de Alliantie Zuidoost) hebben in februari 2021 een Masterplan opgesteld voor het realiseren van een ‘veilig, divers en zelfbewust Zuidoost, waar het fijn is om te wonen en te werken’. Alliantiepartners verbinden zich voor 20 jaar aan de gestelde doelen en gaan langdurig samenwerken om te doen wat nodig is voor de bewoners van Zuidoost. Zonova en Rochdale, beide Alliantiepartner, dragen met de samenwerking bij aan invulling van deze ambitie.

Lees hier meer.