Terugblik inloopbijeenkomst Echtenstein

Naast de flat Echtenstein komt een nieuw woongebouw met 80 sociale huurwoningen. Als in 2023 de nieuwbouw klaar is, richt de gemeente de openbare ruimte opnieuw in. Hoe zien de ontwerpen hiervoor eruit? Wanneer start de bouw en welke werkzaamheden zijn te verwachten? Dit alles en meer kwam aan de orde tijdens de inloopbijeenkomst van 6 juli op het grasveld van Echtenstein.

Wanneer

Na de zomervakantie start de gemeente met de voorbereidingen van het bouwterrein. Ook starten ze onder andere met grondwerk, verleggen van kabels en leidingen, verwijderen van bomen, aanleggen tijdelijke loop- en fietsroutes. Begin december zijn deze werkzaamheden klaar, zodat eind dit jaar Rochdale kan starten met de bouw van de nieuwbouwwoningen. De woningen zijn in 2023 klaar, daarna richt de gemeente de openbare ruimte opnieuw in.

Hinder

De bouw van de 80 sociale huurwoningen gaat overlast met zich meebrengen die in de buurt goed te merken zal zijn. Vooral het heien van palen maakt veel geluid. Dit zal enkele weken duren en start aan het begin van de bouwperiode. Dit is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022. De exacte datum en periode van heien is nog niet bekend. De gemeente maakt afspraken met de aannemer om de overlast te beperken en de veiligheid te waarborgen. Zo mag zwaar bouwverkeer alleen aanwezig zijn op werkdagen tussen 9.30 en 12.00 uur. Verder parkeren aannemers en bouwvakkers op het bouwterrein van Echtenstein en niet in de buurt.

Bomenkap

Het kappen van bomen is nodig om de woningen te kunnen bouwen. Dit najaar worden er in totaal 16 bomen gekapt. De gemeente heeft onderzocht of verplanten mogelijk was. Door de matige tot slechte conditie van de bomen is de toekomstverwachting beperkt en is verplanten niet mogelijk. Na de nieuwbouw wordt de openbare ruimte heringericht tot een groen woongebied met veel planten en bloemen. Ook komen er evenveel bomen als nu terug, minimaal 16 nieuwe bomen op en rondom het grote grasveld.

Ontwerp openbare ruimte

Als de nieuwbouw klaar is in 2023, start de gemeente met de inrichting van de openbare ruimte. Het voorlopig ontwerp is klaar. De omgeving wordt straks groen, met veel plekken om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en te bewegen.

Zie ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *