Excursie Ondernemend Zuidoost in Amstel III: elkaar leren kennen en inspireren

Op donderdag 8 juli wandelde Zuidoost City samen met lokale ondernemers, ambtenaren en mensen uit de vastgoedwereld door Amstel III. De 40 deelnemers bouwen allemaal op hun eigen manier aan de toekomst van dit gebied. Deze wandeling met diner en bedrijfsbezoeken stond in het teken van elkaar en elkaars wereld leren kennen, verbinding maken en inspiratie opdoen.

Gastheren waren drie bedrijfsverzamelpanden: Prospect Eleven, The Extra Mile en LOLA BAE. De deelnemers maakten kennis met heel diverse ondernemers: Van een beauty salon, een sportschool, boekenwinkel, videoproductiebedrijven tot getalenteerde muzikanten die flink aan de weg timmeren. Van startende ondernemers tot gevestigde namen; ze zijn allemaal te vinden in Amstel III. Dat was meteen de grote eye-opener van de middag: de variatie aan ondernemers die zich hier vestigden

De culinaire wandeling werd afgesloten met een gesprek over hoe deze lokale ondernemers een plek kunnen krijgen binnen de toekomstige ontwikkelingen van Amstel III. Zij hebben zich kunnen ontwikkelen in de tijdelijk leegstaande panden in het gebied en hebben zo’n meerwaarde meegebracht dat het zonde zou zijn als ze – met de sloop van deze panden – zouden verdwijnen. Het gesprek over hoe we met z’n allen kunnen zorgen dat deze ondernemers een goede nieuwe plek krijgen wordt vervolgd. Maar de eerste stap is gezet: de verschillende belanghebbers hebben elkaar leren kennen en zijn een stuk wijzer geworden over elkaars activiteiten en intenties.