Interview met de mannen van Kleurstoff

In 2020 is Zuidoost City gestart met de reeks ‘De mensen achter Amstel III’. In deze reeks komen de mensen achter de transformatie van dit gebied aan het woord over hun wensen, belangen en dromen. Dit keer spreken we met Aart van de Heg en Eric Coerse, de oprichters van evenementenlocatie Kleurstoff.

Wie zijn jullie en wat doen jullie? “Wij zijn Erik Coerse en Aart van de Heg en wij zijn twee creatieve cowboys. Sinds een paar maanden zijn wij eigenaar van Kleurstoff, een evenementenlocatie zo kleurrijk als een kameleon aan de Hogehillweg 20 in Amstel III. We komen oorspronkelijk uit de evenementenwereld. Met ons bedrijf Smaakstoff organiseren we evenementen voor grote partijen zoals Facebook, Tommy Hilfiger, KLM en Deloitte. Waar wij echter vaak tegenaan liepen is dat evenementenlocaties allerlei beperkingen op werpen. Wij vinden dat dit anders kan. Daarom zijn we onze eerste eigen locatie gestart. Bij Kleurstoff kan je een evenement helemaal de sfeer geven die jij zelf wilt. We hebben drieduizend vierkante meter aan rekwisieten, dus we kunnen Kleurstoff naar iedere wens inrichten: Van pub tot club, van cola tot champagne, van kreeft tot bitterbal, van fashion tot finance, van Strauss tot house, van bruiloft tot buurtfeest.“

Hoe zijn jullie in Amstel 3 beland? “We hebben voor de vorige huurder, Club Jack, een keer een evenement ingericht. Vervolgens werden we gevraagd om een plan te maken voor de inrichting van het dakterras. Helaas ging het niet goed met Club Jack en kwam deze plek leeg te staan. De pandeigenaar had ondertussen ons plan voor het dakterras gezien en nodigde ons uit voor een gesprek. Zo gingen we ineens van een inrichtingsplan indienen naar het maken van een businessplan voor een eigen locatie.” 

“We waren niet erg bekend met Amstel III maar zijn er wel helemaal ingedoken. De komende jaren worden hier veel woningen gebouwd en door de komst van ING krijgt het zakenleven een flinke push, het wordt een soort Manhattan van Amsterdam. We weten ook dat er gezocht wordt naar manieren om de verschillende kanten van het spoor met elkaar te verbinden. We zijn ook al door meerdere partijen benaderd of we daar een rol in willen spelen aangezien onze locatie zo centraal ligt.” 

“We hebben nu een goede samenwerking met de Jeugdtheaterschool Zuidoost. Wij gaan hen een cursus geven over wat er achter de schermen bij een theaterstuk nodig is en zij gaan Kleurstoff als locatie gebruiken voor een theaterstuk. Voor de voorstelling worden bewoners maar ook de bedrijven in de omgeving uitgenodigd. Dit soort samenwerkingen vinden wij heel leuk. De naam Kleurstoff hebben we ook echt gekozen vanwege de diversiteit van de omgeving, hier kom je alle nationaliteiten tegen en zo kleurrijk willen wij ook zijn.” 

Hoe zien jullie de toekomst van Amstel III? “Op dit moment is Amstel III nog niet heel fijn, het mag wel wat schoner en door de leegstand rijd het ook niet prettig aan. Maar als ik alle plannen zo zie wordt het een hele bruisende gezellige buurt. Ik vind het ook heel stoer dat het aan de ene kant een soort Zuidas wordt en er aan de andere kant ook studenten kunnen komen wonen. Het wordt echt een mix en dat maakt het leuk.“