Ondernemers uit Zuidoost winnaars Boost je Buurt

Bijlmer Bookstore, Schrijver in je buurt en Women Skate the World zijn winnaars van de verkiezing Boost je Buurt! Bijlmer Bookstore viel zelfs twee keer in de prijzen. De zussen wonnen de eerste prijs van het publiek én de jury. Zij kregen twee keer €7.500 om hun onderneming verder te ontwikkelen. Schrijver in je buurt won de tweede prijs van het publiek: €5.000. Women Skate the World won de tweede prijs van de jury: €5.000. Daarmee zijn 4 van de 6 prijzen voor de ondernemers in Zuidoost.

Lees hier het verslag van de avond:

Na een leerzaam en inspirerend half jaar waar 28 Amsterdamse impact ondernemers uit vele aanmeldingen geselecteerd werden en een ondernemersprogramma volgden van Impact Hub Amsterdam was het donderdag 17 juni 2021 tijd voor de finale. Wie gaan er naar huis met de publieks- en juryprijzen van €2.500, €5.000 en €7.500?

Tijdens de feestelijke finale in het prachtige Koninklijke Instituut voor de Tropen en Impact Hub Amsterdam kwamen de deelnemers, juryleden en het publiek – via een live stream – samen.

Op het podium – onder leiding van moderator en sociaal ondernemer Ama van Dantzig – vertelden alle ondernemers over hun initiatief, welke impact ze maken en welke stappen ze gezet hebben tijdens Boost je Buurt.

Toelichting van de jury

Juryleden Maarten Poorter (Amsterdam Oost), Carol Gribnau (Stichting DOEN), Hester van Buren (Woonstichting Rochdale), Tine De Moor (RSM Erasmus University) en Thami Schweichler (Makers Unite) lichten toe waar ze op hebben gelet tijdens de jurering en reflecteerden vanuit hun expertise op wat impact ondernemen in de buurt verder brengt. “Als jury hebben we gekeken of het initiatief echt verschil maakt. Vooral op breder vlak voor een duurzame, gezonde en inclusieve buurt. En daarnaast of de onderneming op termijn en financieel levensvatbaar is.” – Carol Gribnau

De ondernemers gaven aan dat het ondernemersprogramma waardevol voor ze is geweest. Behalve de vele inzichten werden ook veel connecties gemaakt met mensen in de buurt, andere impact ondernemers en het netwerk van gemeente Amsterdam en de partners van het programma. Met de te winnen ontwikkelbudgetten kunnen volgende stappen gezet worden om nog meer impact te maken. Andere ondernemers bereiden crowdfundingcampagnes voor of hebben nieuwe producten uitgewerkt die ze binnenkort lanceren. Iedereen heeft waardevolle contacten opgedaan en vanuit de gemeente Amsterdam blijven we ondernemers ondersteunen. Zo is impact ondernemen in de buurt in alle stadsdelen versterkt.“Boost je Buurt heeft zó geholpen bij mijn onderneming. Ik heb mezelf moeten pushen. Ik heb veel mensen in de buurt, schrijvers en mede-ondernemers ontmoet. En wat een mooi resultaat.” – Martine van der Horn, Schrijver in je Buurt

De winnaars van de publieksprijzen

De winnaars van de publieksprijzen zijn:

  1. €7.500 Bijlmer Bookstore
  2. €5.000 Schrijver in je Buurt
  3. €2.500 De Buurtkringloop

De winnaars van de juryprijzen

De winnaars van de juryprijzen zijn:

  1. €7.500 Bijlmer Bookstore
  2. €5.000 Women Skate The World
  3. €2.500 Spin AI

Dit was de eerste editie van Boost je Buurt. Op naar 2022 waar nieuwe, inspirerende impact ondernemers zich kunnen aanmelden voor deze challenge. Gemeente Amsterdam, Amsterdam Impact en Impact Hub Amsterdam zetten zich samen met stadsdelen en de diverse partners in het programma in om impact ondernemerschap in de stad te versterken. Want samen boosten we je buurt!