Buurtstudie Holendrecht naar vernieuwing

De gemeente Amsterdam onderzoekt samen met Eigen Haard, Wonam en Hoorne Vastgoed de mogelijkheid om het centrumgebied in Holendrecht West te vernieuwen en hier woningen te bouwen, waar vanuit de buurt behoefte aan is. Dit betekent vernieuwing van de openbare ruimte en winkels, maar ook van de scholen, het buurthuis en andere plekken waar mensen elkaar ontmoeten.

In de tweede helft van 2020 is hiervoor een buurtstudie gedaan met als centrale vraag: Hoe kan ‘de kracht van Holendrecht’ het startpunt zijn voor het sterker maken van de buurt en de nieuwe plannen voor het centrumgebied?

Boekje downloaden

Van deze buurtstudie is onlangs een boekje gemaakt met vragen én voorstellen over de thema’s werken, ondernemen, wonen en het opnieuw inrichten van het centrumgebied van Holendrecht. Hiervoor zijn onder andere gesprekken gevoerd met bewoners en ondernemers uit de buurt. Ook kwam veel informatie uit de enquête ‘wonen, werken en leven in Holendrecht’ die ingevuld is door 339 bewoners. Het boekje van de buurtstudie kunt u hier downloaden (PDF, 1,6 MB).

Podcasts & buitenexpositie

Voor de buurtstudie is ook een brochure (PDF, 1,3 MB) gemaakt van ondernemers uit de buurt. Deze bestaat uit een serie portretten van ondernemende personen in Holendrecht die vanuit hun hart een toevoeging willen zijn voor de buurt. Zij vertellen hun verhaal ook in speciale Podcasts die gratis te beluisteren zijn op Spotify. Daarnaast worden de portretten levensgroot tentoongesteld op het Holendrechtplein. Deze buitenexpositie is van woensdag 9 juni tot vrijdag 30 juli vrij te bezichtigen.

Projectnota

De resultaten uit de buurtstudie worden verwerkt in de Projectnota. Hierin leggen we de haalbaarheid en risico’s van alle plannen vast. De Projectnota wordt eind 2021 afgerond. Daarna kunnen we concreet aan de slag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *