E-business-bike probeeractie in Zuidoost

E-business-bike probeeractie in Zuidoost 

ZO Bereikbaar helpt werkgevers en reizigers in Zuidoost om hun reis gemakkelijk, flexibel én leuk te maken. Voor de komende maanden is het advies nog steeds: werk zoveel mogelijk thuis en als je moet reizen, doe dat flexibel en slim. Als mensen straks weer naar hun werkplek, favoriete winkel of leuke event mogen, sluiten ze liever niet opnieuw aan in de spits. Daarom heeft ZO Bereikbaar dit voorjaar een mooie actie voor forenzen die straks weer naar kantoor mogen reizen in Zuidoost.

Wist je dat bijna de helft van de forenzen op een fietsbare afstand (tussen 7,5 en 20 km) van kantoor woont maar nog met de auto of het OV reist? Een e-bike is dan een aantrekkelijk alternatief om naar je werk te reizen. Sterker nog: je komt opgeladen op je werk, en je bespaart parkeergeld én tijd als je van deur tot deur rekent. Daarom laat ZO Bereikbaar forenzen de voordelen van reizen met een e-bike ervaren voor hun woon-werk traject naar Zuidoost. Tussen april en juli 2021 mogen 120 forenzen twee weken lang gratis een e-bike uit te proberen. Een e-business-bike dus! Zo Bereikbaar heeft de komende weken nog een aantal hippe en aantrekkelijke e-bikes ter beschikking. Met een snelheid van 25 km/u zijn reizigers met een e-business-bike snel op de bestemming, blijven ze fit én reizen ze duurzaam. Een heerlijk duwtje in de rug dus!

Na de twee weken proeftijd biedt ZO Bereikbaar vrijblijvend een aantal aantrekkelijke opties aan de deelnemers: business lease, private lease of persoonlijke aanschaf. Zo kan iedereen kijken welke optie het beste bij hen past, als ze overtuigd zijn van het gebruik van een e-bike als alternatief vervoersmiddel. Door deze actie hopen we niet alleen tijdelijk 60-80 forenzen op de e-bike te krijgen, maar ook zichtbaar meer fietsers in Zuidoost te realiseren: steeds meer mensen zullen horen van de voordelen. 

Voor meer informatie over deze actie: www.zobereikbaar.nl/landing/ebike-probeeractie/

Naast deze directe aanpak richting de reizigers blijft ZO Bereikbaar ook continu in gesprek met de werkgevers in Zuidoost. ZO Bereikbaar helpt bedrijven met op-maat oplossingen in mobiliteit, van fietsen tot thuiswerken. Steeds meer werkgevers werken samen met ZO Bereikbaar om hun medewerkers te motiveren naar het werk te fietsen. Werkgevers kunnen hiervoor contact op nemen met de mobiliteitsmakelaars Marc van der Seijs en Daan Zegwaart.

ACHTERGROND: Waarom een e-business-bike?

Uit onderzoek onder de reizigers van Zuidoost die momenteel met de auto reizen blijkt dat ze vooral niet op de e-bike willen stappen omdat ze een e-bike zien als lastig (met je auto doe je snel even boodschappen, heb je geen last van het weer en ben je snel op je werk) en minder aantrekkelijk (een e-bike is toch voor oude mensen, gebruik je voor je vrije tijd en helpt niet met fit worden). ZO Bereikbaar legt meet deze aanpak de nadruk op het gemak van een e-bike voor woon-werk verkeer en dat er hele gave, hippe e-bikes zijn waar je snel mee op je werk kan zijn. Natuurlijk is fietsen op een e-bike sportief, want je kan zelf kiezen hoeveel ondersteuning je kiest en je fietst dan 25 km/uur zonder bezweet op je werk te komen.

Belangrijk is dat ZO Bereikbaar de e-bike positioneren als een alternatief voor de auto of het OV, niet als vervanging. Zo kunnen mensen altijd kiezen hoe ze reizen, afhankelijk van hun afspraken, de route en het weer. En ZO Bereikbaar zet de e-bike als “e-business-bike” in de markt – de aantrekkelijke, snelle manier om naar je werk te reizen. De e-business-bike biedt je de mogelijkheid om snel en mooi op de fiets te reizen, terwijl je het combineert met jouw lifestyle: even langs de winkel voor een boodschap of na je werk nog even de stad in. En net als bij een auto, bestaan er diverse lease oplossingen voor een e-bike waardoor de aanschaf ook aantrekkelijk wordt, privé of zakelijk via de werkgever.

OVER DE CAMPAGNE: “De reizigers van Zuidoost”

Deze e-business-bike probeeractie is een onderdeel van onze campagne “De reizigers van Zuidoost”. ZO Bereikbaar zal de komende maanden steeds meer verhalen delen van reizigers naar ons mooie stadsdeel om andere reizigers te inspireren. Wij werken voor onze campagne met echte reizigers. De campagne zal de komende maanden vooral online zichtbaar zijn. Zichtbaarheid in het gebied gaan we oppakken zodra er weer meer mensen naar Zuidoost reizen.

Houd de social media in de gaten en deel informatie met andere mensen die bewust bezig zijn met hoe ze het flexibel en slim naar Zuidoost kunnen reizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *