Interview Saskia Bosnie

Zuidoost City heeft in Saskia Bosnie dé directeur gevonden. Op 27 mei maakten de partners kennis met Saskia tijdens een door bestuurslid Graziella Hunsel-Rivero gehoste bijeenkomst.

Wie is Saskia Bosnie? ‘Ik ben een doorzetter en erg sociaal en sta dus graag in verbinding met anderen. Zuidoost is mijn habitat maar ik reis ook graag. Mijn lievelingsbestemmingen zijn Curaçao en Ethiopië. In dat laatste land heb ik veel projecten gedaan en ook daar voel ik me thuis’.

En hoe uit zich dit in je werk? ‘Ook in mijn werk ben ik allereerst een verbinder. Daarnaast houd ik van complexiteit in mijn werk; hoe meer mensen en partijen hoe beter! En ik heb een grote passie voor bouwen. Met mijn bouwkundige- en stadssociologische achtergrond voel me binnen dit onderwerp als een vis in het water’.

Op welk project dat je eerder in Zuidoost hebt gedaan ben je het meest trots? ‘Dat is ‘Bouwen aan jouw Zuidoost’. De bouwsector heeft zoveel potentie maar heeft niet altijd zo’n positief of aantrekkelijk imago. Ik zou deze sector graag op de kaart willen zetten als potentiële carrièreoptie voor jongeren en vrouwen. De bouw is zo breed dat er voor iedereen een goede baan te vinden is’.

Over banen gesproken, wat was de trigger voor jou om te solliciteren op deze functie? ‘In eerste instantie hoopte ik dat iemand anders deze kans zou pakken want er is veel talent in zuidoost! Ikzelf heb mijn eigen bedrijf en zag me nog niet in deze functie. Maar toen de vacature voor een tweede keer uitgeschreven werd en ik voor de tweede keer allerlei berichten uit mijn omgeving kreeg, begon het voor mij steeds meer te leven. Totdat ik dacht: Ja, dit wil ik doen, dit past bij mij en is een logisch vervolg op alles wat ik hiervoor heb gedaan. In het verleden heb ik letterlijk aan Zuidoost gebouwd en heb ik op het dak van de cellencomplex aan de Flierbosdreef met cement en baksteen in mijn handen gestaan. Nu kan ik op een andere manier gaan bouwen aan Zuidoost en dat met zoveel mensen en zo’n groot netwerk om me heen. Daar heb ik heel veel zin in’!

Wat ga je de komende zes maanden doen? ‘Ik wil zo snel mogelijk onze partners leren kennen en hen met elkaar in contact brengen. En natuurlijk gaan we Zuidoost stevig op de kaart zetten. Er is hard gewerkt aan de positionering van Zuidoost en daarmee gaan wij verder aan de slag. Zuidoost heeft zoveel positieve kanten en dat ik die met het team mag gaan uitdragen maakt me trots’.

Wat is je grootste uitdaging de komende tijd? ‘We gaan hier echt een stad ontwikkelen; er worden 40.000 woningen gebouwd en het bewonersaantal van Zuidoost zal verdubbelen. Het is belangrijk dat dit gestroomlijnd gaat op met aandacht voor alle verschillende belangen. We gaan voor dé ultieme samenwerking’.

Waar staat Zuidoost City over vijf jaar? ‘Over vijf jaar is ons netwerk flink verstevigd, zijn al onze partners trots op het beeld dat we in en met Zuidoost hebben neergezet’.