Groengebied Amstelland start het zomerseizoen

Hoewel de thermometer nog niet zo vaak zomerse temperaturen aangeeft, staat Groengebied Amstelland al in de zomerstand. Het seizoen voor de drie recreatiegebieden Hoge Dijk, Gaasperplas en Ouderkerkerplas loopt van 15 april tot 15 oktober.

Dat betekent onder andere dat de toiletten overal weer zijn geopend. Op dit moment is binnen zo’n blok een beperkt aantal wc’s open. Wordt het straks warmer en drukker, dan wordt het hele blok geopend. 

Vuilcontainers

Met de ervaringen van de drukke zomer van 2020 in het achterhoofd,  zijn er door het groengebied alvast extra vuilcontainers op de stranden geplaatst. Zowel bij de Ouderkerkerplas als bij de Gaasperplas. 

Het uitlaatbeleid voor honden bij de Ouderkerkerplas is iets gewijzigd. Er staan sinds kort nieuwe hondenpaaltjes met duidelijke pictogrammen en bij de hoofdingangen informatieborden met de regels. Op aanraden van de veiligheidsregio is de loopvlonder naar het eiland vanwege de coronamaatregelen nog afgesloten.

Zeilen

Het duiken en zeilen is weer toegestaan op de Ouderkerkerplas. Duiken kan vanaf de speciale duiklocaties en via de botenhelling aan de noordkant is een zeilboot makkelijk in het water te leggen. Vissen is toegestaan vanaf de oevers en op het water. 

Op https://www.groengebied-amstelland.nl  is een overzicht van alle activiteiten te vinden die in Groengebied-Amstelland kunnen worden gedaan: van wandelen tot vissen en van fietsen tot zwemmen. 

Vragen kunnen worden gesteld via: info@groengebied-amstelland.nl.