Stadsdeelgesprek Zuidoost over bestuurlijk stelsel

Jakob Wedemeijer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost gaat woensdag 21 april met bewoners en ondernemers in gesprek over voorstellen voor verbetering van het bestuurlijk stelsel in Amsterdam.

Uit onderzoek blijkt dat het lokale bestuur sterker en beter kan, met meer toegang en zeggenschap voor de burgers. Burgemeester en wethouders hebben op 6 april een voorstel besproken hoe dit bestuurlijk stelsel moet worden verbeterd. Voordat er een definitief besluit wordt genomen, worden alle Amsterdammers gevraagd om mee te denken en te reageren.

Voorstellen

Tijdens de bijeenkomst licht Jakob Wedemeijer de belangrijkste voorstellen ter verbetering van het bestuurlijk stelsel toe. Daarna is er voor buurtbewoners gelegenheid om vragen te stellen en volgt er een gesprek.

Ideeën over het verbeteren van het bestuurlijk stelsel zijn welkom tijdens deze online bijeenkomst. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: bestuursondersteuning.sdzo@amsterdam.nl. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur.

Informatie

Meer informatie over de verbetering van het bestuurlijk stelsel is te vinden via: www.amsterdam.nl/bestuurlijkstelsel. Voor inspraak zie ook: bekendmakingen.amsterdam.nl/bekendmakingen/publicatie/inspraak/2021/bestuurlijk-stelsel/ De online enquête over de verbetering van het bestuurlijk stelsel kan op: www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/sterk-lokaal-bestuur/