Afsluiting en herinrichting Huntumdreef/Meerkerkdreef

Van maandag 26 april tot en met woensdag 14 juli is de Huntumdreef/Meerkerkdreef ter hoogte van de A9 Gaasperdamnmerweg afgesloten. In deze periode slopen we het oude A9-viaduct boven de Huntumdreef/ Meerkerkdreef en we leggen de Huntumdreef aan op het dak van de tunnel. 

Sloop A9-viaduct

De Huntumdreef/Meerkerkdreeg gaat onder de oude A9 door. Vanaf maandag 26 april sloopt Rijkswaterstaat dit viaduct. Met een sloophamer breken ze het beton van het dek en de steunpunten af en voeren het af naar naar een depot bij de Gooieseweg. Dit werk duurt ongeveer anderhalve week. 

Een deel van het viaduct steunt op stalen palen en damwanden. Omdat er geen resten in de grond mogen achterblijven, trilt Rijkswaterstaat deze stalen elementen uit de grond. Dit werk duurt ongeveer een week. 

Slopen Huntumdreef/Meerkerkdreef

Als het viaduct is afgebroken, start Rijkswaterstaat met de aanleg van de Huntumdreef/Meerkerdreef op het tunneldak. Ze breken eerst de bestaande weg af. Aan de zuidkant van de tunnel brengen we een dikke laag zand aan. Deze zorgt ervoor dat de bodem naast de tunnel voldoende inklinkt en er een stevige ondergrond voor de nieuwe weg komt te liggen. 

Aanleg Huntumdreef/Meerkerkdreef op tunneldak

De Huntumdreef/Meerkerkdreef legt Rijkswater staat aan op het tunneldak. Aan de noord- en de zuidkant sluiten ze de weg aan op de bestaande wegen. Hiervoor graven ze eerst grond af en leggen de riolering aan. Daarna bouwen ze met zand en puin de funderingen van de weg. Begin juli brengen ze drie lagen asfalt aan en werken de weg af met witte markering en bebording. Op woensdag 14 juli gaat aan het eind van de middag de vernieuwde weg open.

En verder

In deze periode werkt Rijkswaterstaat rondom de Huntumdreef ook aan het park dat op het tunneldak komt. Zo asfalteren ze de wandelpaden. Aan de zuidkant van de tunnel verwijderen ze het laatste zand van de oude A9 en brengen daarna grond aan voor het park. Tussen de Meerkerkdreef en het Bijlmerpleinpad werken ze tot eind mei. Tussen het Bijlmerpleinpad en de Gooiseweg zijn ze nog wat langer bezig. Hier zijn ze eind augustus klaar. 

Werktijden en hinder 

De werkzaamheden voert Rijkswaterstaat uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Het slopen van het beton van het viaduct en het uittrillen van de stalen palen en damwanden zorgt voor veel geluid in de omgeving. Deze werkzaamheden starten op 26 april en duren ongeveer 3 weken. Ook voor het aanleggen van de weg en de wandelpaden in het park en voor het transport van zand en grond werken we met grote machines en vrachtwagens. Dit zorgt voor geluid in de omgeving. 

Afsluitingen en omleidingen

De Huntumdreef/Meerkerkdreef is van maandag 26 april 07.00 uur tot en met woensdag 14 juli 19.00 uur afgesloten ter hoogte van de A9 Gaasperdammerweg. Verkeer wordt omgeleid via de Gooiseweg en de Muntbergweg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *