NK Tegelwippen voor meer groen in de tuin

Het NK Tegelwippen is terug. Dit jaar grootser: heel Holland wipt deze keer. Dat is mooi, want Nederland kan groener. Amsterdam doet natuurlijk ook weer mee en strijdt tegen Rotterdam. Elke gewipte tegel in Nederland is al winst, maar Amsterdam gaat voor de overwinning.

Veel groen en minder tegels helpen de tuin en de stad koeler te houden. Ook loopt het regenwater beter weg en krijgt de tuin weer bezoek van vogels.

Hoe werkt het? Wip tegels uit de tuin om plaats te maken voor groen. Meld de tegels voor 21.00 uur voorafgaand aan de ophaaldag aan via /tegelservice. Zet de tegels op de hoek van de straat. Dat kan vanaf 16.00 uur op de dag voor de ophaaldag tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag zelf. Ophalen is gratis. De tegelservice haalt in Zuidoost op maandag 19 april gratis de tuintegels op. Ook in mei, juni en september zijn er ophaaldagen.

De tegels van de tegelservice worden meegeteld in de score voor Amsterdam. Het NK loopt tot 30 september 2021.

Voor meer informatie: NK Tegelwippen.