Ideeën voor park nieuwbouwwijk Switi 3C

Park van Switi 3C wordt een ontmoetingsplek voor buurtbewoners van Switi en Kelbergen. De buurt is gevraagd om ideeën en wensen voor het park te bedenken en er wordt nu naar gekeken of die ideeën in het voorlopig ontwerp passen.

Een suggestie was een ovaal open gebouw zoals een arena of amfitheater dat uitnodigend is voor bewoners van alle leeftijden om elkaar te ontmoeten, waar jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen, waar de buurt kan deelnemen aan activiteiten zoals kunst, wijnproeverij, meditatie, lezingen, kooklessen, huiswerkbegeleiding, sport, of een plek om zelf activiteiten te organiseren. Het gebouw past in de duurzame wijk van Switi 3C en heeft dan ook een groen dak met zonnepanelen, en alle stoelen en banken in het gebouw zijn ook van hout, met in het midden een arena.

Speeltuin

Een ander idee was een park met sporttoestellen, een renbaan, tenniscourt, en veel grasvelden waar yogalessen, pilates, en bodyshape kan gegeven worden. Daarnaast een speeltuin met veel hout en touwen en veel doolhoven en heuveltjes om te fietsen.

Veel bomen, verhoogde borders met fruitbomen, struiken, een pluktuin, moestuinbakken, en picknicktafels voor buurtbewoners om samen te komen, werd ook genoemd. Verder nog nestkasten voor vleermuizen en zwaluwen, en bijen- vlindervriendelijke beplanting. Er is ook behoefte aan een monument over de slavernijgeschiedenis in het park.

Fietsen

Wat betreft fietsen in het park, werden de volgende ideeën aangedragen:

  • Meer ruimte voorzien voor het stallen van fietsen.
  • Het pad naar het dakpark alleen inrichten voor voetgangers, niet voor fietsers of brommers vanwege de veiligheid.
  • Een veilige kruising van het Bullewijkpad waarbij fietsers en voetgangers niet gehinderd worden door auto’s van Switi 3B naar 3C .

Het voorlopig ontwerp is voor de zomer klaar en wordt het aan de buurt gepresenteerd. Meer informatie: Switi – Gooise Kant: nieuw woongebied in Zuidoost.