12.000 toeschouwers in Johan Cruijff ArenA bij EURO 2020

Bij de vier wedstrijden van EURO 2020 mogen in juni 12.000 toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA. Er bestaat een kans dat het er meer worden, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Maar het kunnen er ook minder worden. Amsterdam begint al met de warming-up voor het toernooi met het EK Voetbal on Tour.

Na 21 jaar is Amsterdam weer speelstad voor het EK voetbal. Het EK voetbal of EURO 2020 werd vanwege de coronapandemie 1 jaar uitgesteld en duurt van 11 juni tot en met 11 juli 2021. Amsterdam is 1 van de 12 speelsteden.

Groepswedstrijden

In de Johan Cruijff ArenA worden de 3 groepswedstrijden van Nederland gespeeld: tegen Oekraïne op 13 juni, Oostenrijk op 17 juni en Noord-Macedonië op 21 juni. Op 26 juni staat een achtste finale in Amsterdam op het programma.

De bezoekers moeten voldoen aan veiligheidsprotocollen en krijgen alleen toegang met een negatief testresultaat. De KNVB, het ministerie van VWS en Amsterdam kijken in juni of het mogelijk is nog meer toeschouwers toe te laten. Als het slechter gaat met de coronapandemie dan ingeschat, kan het aantal toeschouwers ook naar beneden. De kennis van de fieldlabs en de pilots helpt bij het nemen van deze beslissingen.

60 jaar

Het Europees kampioenschap bestond in 2020 60 jaar. De UEFA koos voor een bijzondere opzet: de 24 gekwalificeerde landen spelen in 12 verschillende steden. Dat zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en St. Petersburg. De openingswedstrijd wordt op 11 juni in Rome gespeeld en de halve finales op 6 en 7 juli in Londen, net als de finale op 11 juli.

Meer informatie via: euro2020amsterdam.nl

Foto: Rob Sieben