Bijlmerpleinpad voor een tijdje afgesloten

Het Bijlmerpleinpad ligt voor een deel op het dak van de Gaasperdammertunnel en gaat met een tunneltje onder de oude A9 door. In april slopen wordt dit tunneltje gesloopt en wordt het fietspad opnieuw aangesloten op de fietspaden die aan de noord- en de zuidkant van de tunnel liggen. Daarvoor is het Bijlmerpleinpad van dinsdag 6 april tot vrijdagmiddag 7 mei afgesloten.

Het beton van het tunneltje wordt met een sloophamer afgebroken, waarna het naar een depot bij de Gooiseweg wordt gebracht. Ook het tijdelijke deel van het tunneltje, dat is opgebouwd met stalen golfplaten die met bouten zijn vastgezet, wordt verwijderd. Het losmaken van de bouten maakt veel herrie. De sloop van het tunneltje duurt ongeveer een week. 

Aansluiting

Voor het fietspad wordt eerst een stuk van het bestaande fietspad afgebroken en daarna wordt de aansluiting opnieuw opgebouwd. Aan de zuidkant wordt het fietspad tussen het tunneldak en het bestaande fietspad aangelegd. De fundering bestaat uit zand met een puinlaag en de bovenlaag wordt geasfalteerd. De bermen worden afgewerkt en de gemeente Amsterdam plaatst de verlichting.

Het Bijlmerpleinpad is het tweede fietspad op het tunneldak dat dan af is. Tijdens de afsluiting kunnen fietsers gebruik maken van het Abcouderpad.