Kantoorgebouw Hettenheuvelweg 26 mag gebouwd

Certitudo Capital kan het nieuw te realiseren kantoorgebouw Amstel NEXT gaan bouwen. De gemeente Amsterdam heeft toestemming gegeven. Het toekomstbestendige kantoor van ongeveer 10.000 vierkante meter komt aan de Hettenheuvelweg e liggen op nummer 26 in de nieuwste stadswijk Amstel III. De start van de bouw is gepland voor Q4 2021.

Het voormalige kantorenpark Amstel III maakt plaats voor een bruisende stadswijk waar wonen, werken en recreƫren samenkomen. Er worden tot 2040 meer dan 2.000 woningen en voorzieningen toegevoegd. Ook de openbare ruimte wordt aangepakt: mensen die hier gaan wonen en werken kunnen straks onder andere genieten van het enorme Hondsrugpark. De centrale groene oase van Amstel III die ruim 36.000 vierkante meter. Amstel NEXT ligt nabij zowel dit park als een groene binnentuin.

Amstel NEXT

Het ontwerp omvat vele bijzonderheden zoals uitzonderlijk grote en flexibel in te delen vloervelden, een koffielounge en restaurant in de plint en drieriante dakterrassen met ruimte voor ontmoeting en ontspanning. 

De bouwvergunning voor Amstel NEXT wordt in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht, waarna wordt gestart met de bouw.