5.000 toeschouwers tijdens Nederland-Letland in Johan Cruijff ArenA

Tijdens de internationale wedstrijd tussen Nederland en Letland op zaterdag 27 maart in de Johan Cruijff ArenA, wordt door Fieldlab Events een nieuw onderzoek uitgevoerd. Maximaal 5.000 toeschouwers kunnen onder strikte voorwaarden deelnemen aan de WK-kwalificatiewedstrijd van 2022. Het is de grootste studie sinds de Fieldlabs in februari van start gingen.

De studie zou een rol kunnen spelen bij het versnellen van de terugkeer van toeschouwers naar stadions en andere evenementen op een veilige en verantwoorde manier. Het kan ook belangrijk zijn voor de slotfase van het profvoetbalseizoen.

Het Fieldlab-onderzoek tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Letland richt zich op het testen van beleid (sneltesten) en het gebruik van de CoronaCheck App, waarmee wordt gecontroleerd of bezoekers negatieve testresultaten hebben. Als de studieresultaten positief zijn, kan dit de kans vergroten om in de slotfase van het voetbalseizoen 2020/21 en tijdens het (her)EK 2020 terug te keren naar volle voetbalstadions.