Aanstaande zaterdag: de Landelijke Opschoondag

Nederland gaat zaterdag 20 maart massaal de buurt weer vrij maken van zwerfvuil. Aanstaande zaterdag 20 maart is het namelijk de Landelijke Opschoondag, voor een schone buurt. Want een schone buurt is een mooie buurt.

Ondanks de coronamaatregelen gaat de Landelijk Opschoondag gewoon door. Ook in Zuidoost zijn er verschillende schoonmaakacties op touw gezet. Er w orden zoveel mogelijk mensen gevraagd om een opschoon-ommetje met een gezinslid of een vriend of vriendin te maken. Daarvoor kunnen eigen afvalgrijpers, vuilniszakken of handschoenen worden gebruikt. Het advies is om niet met meer dan 2 mensen op te ruimen en altijd 1,5 meter afstand te houden.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Voor meer informatie en acties in de buurt: www.supportervanschoon.nl.