De tuinkorven zijn terug

De tien tuinkorven staan weer in de buurten. Er staan er 3 in Driemond, 3 in de S-buurt en 4 in de W-buurt. Bewoners kunnen hun tuin- en snoeiafval in deze korven kwijt. Vosse Groen Recycling leegt de korven. Zij maken van het groene afval compost en de grovere resten worden als biomassa gebruikt. 

De tuinkorven werden vorig jaar aan het eind van de zomer al geplaatst. Begin december werden ze weer weggehaald omdat er in de winter veel minder tuinafval is. De tuinkorven zijn nu in het voorjaar geplaatst. Rond september kijkt de gemeente of de proef is geslaagd en of de containers een vaste plek in de buurt krijgen. Alle tuinkorven in deze wijken zijn geadopteerd door bewoners. Zij zorgen ervoor dat er geen takken uitsteken en er alleen tuinafval in zit.

De tuinkorven zijn tussen 1 september en 1 december dertien keer geleegd. Er is in die periode in totaal 28.450 kilo tuinafval ingezameld. Dit leverde zo’n 10.000 kilo compost op. Het compost is gebruikt als groeiverbeteraar in de Amsterdamse plantsoenen en parken. Het deel wat te grof was om compost van te maken is als biomassa terug geleverd aan de energiecentrale. Hier is energie mee opgewekt voor het warmtenet.