Zuidoost gaat naar de stembus

Voor de Tweede Kamerverkiezingen in Zuidoost kunnen kwetsbare bewoners maandag 15 en dinsdag 16 maart al stemmen. Woensdag 17 maart is de officiële verkiezingsdag waarop Nederland naar de stembus gaat, dus ook in Zuidoost.

Door de coronacrisis is de verkiezing anders dan anders. Dan worden de leden van de Tweede Kamer gekozen. Door de coronacrisis is de verkiezing anders dan anders.

Stembureau’s

In stadsdeel Zuidoost kan op veel plekken worden gestemd. Alle stembureaus zijn open op woensdag 17 maart van 7.30 tot 21.00 uur open. Via www.stembureaus.amsterdam.nl/map zijn de stembureaus in de buurt te vinden.

Kwetsbare bewoners kunnen op maandag 15 en dinsdag 16 maart al gaan stemmen. In Zuidoost zijn op die dagen 5 stembureaus open van 7.30 tot 21.00 uur. Stemmen kan op de locaties:

  • Stadsloket Zuidoost, Anton de Komplein 150
  • Gymzaal EGoli, EGoli 7
  • Gymzaal Kantershof, Kantershof 634
  • Gymzaal Vreeswijkpad, Vreeswijkpad 8
  • Gymzaal Mijehof, Mijehof 300

Stempluspas

70-plussers die vanwege corona niet naar het stembureau willen, kunnen per brief stemmen. Zij ontvangen naast de brief met stempluspas nog een brief met het briefstembiljet en uitleg hierover. Alle briefstemmen moeten op 17 maart binnen zijn om meegeteld te kunnen worden.

Tot en met 17 maart 21.00 uur kan de briefstem ook afgegeven bij Stadsloket Zuidoost, Anton de Komplein 150.

Coronamaatregelen

Alle stembureaus voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Iedereen moet in het stembureau een mondkapje dragen. Een medewerker van het stembureau zorgt voor voldoende afstand tussen mensen en dat het binnen niet te druk wordt.

Kiezers krijgen een gezondheidscheck thuisgestuurd die moet worden beantwoord voor het stemmen. Als niet alle vragen met ‘nee’ kunnen worden beantwoord, vraagt de gemeente niet zelf naar het stembureau te gaan, maar iemand anders te laten stemmen via een volmacht. De volmacht staat achter op de stempas.

Voor meer informatie: www.amsterdam.nl/verkiezingen.