Venserpolder woont straks aardgasvrij

Amsterdam wordt aardgasvrij. Buurten worden één voor één overgezet op andere manieren om te verwarmen. Venserpolder is de eerste buurt in Zuidoost die aardgasvrij wordt. Dat gebeurt tussen 2020 en 2030.

Het gebruik van aardgas draagt bij aan de opwarming van de aarde. Om extreme klimaatveranderingen te voorkomen worden alle woningen en het tapwater straks op een andere manier verwarmd. Koken gebeurt dan ook niet meer op aardgas maar elektrisch.

Mening horen

Bewoners van Venserpolder zijn al geïnformeerd. De gemeente Amsterdam wil nu graag de mening horen van bewoners uit Venserpolder. Hoe denken zijn over de verschillende opties om van het aardgas af te gaan. Daarmee kan richting worden gegeven aan de te zetten stappen in het aardgasvrij maken van de buurt.

Vragenlijst

Bewoners van Venserpolder kunnen daarvoor een vragenlijst invullen die hier is te vinden. Het invullen duurt tussen de 5 en 10 minuten en kan ook anoniem worden ingevuld. Wie z’n e-mailadres achterlaat maakt kans op het kookboek voor en door bewoners uit Zuidoost. Er worden 10 exemplaren verloot.