Venzo presenteert ‘Het opstapje naar vrijwilligerswerk’

Tien inwoners van Zuidoost mogen meedoen met het traject ‘Het opstapje naar vrijwilligerswerk’ van Venzo, de vrijwilligersorganisatie in Zuidoost. Iedere deelnemer volgt bijeenkomsten en krijgt ondersteuning bij hun vrijwillige inzet.

Dit traject is bedoeld voor mensen die graag ‘mee willen doen’, maar niet goed weten hoe. Die net dat duwtje in de rug nodig hebben. Deelnemers leren diverse vaardigheden tijdens bijeenkomsten en werken samen met een trainer en vrijwilligers aan het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Na deze bijeenkomsten gaan de deelnemers vrijwilligerswerk doen. De inzet wordt opgebouwd en daarnaast wonen zij opnieuw bijeenkomsten bij die hen ondersteunen tijdens de inzet.

De deelnemers kiezen uit een uitgebreid aanbod van maatschappelijke organisaties. Activiteiten binnen de zorg, kunst en cultuur, sport of wijk-, buurt- en bewonerszaken. Bij die organisaties werken deelnemers aan hun leerdoelen en onderzoeken ze uit welke werkzaamheden zij voldoening en plezier halen.

Dankzij financiële ondersteuning van het Oranje Fonds, Fundatie van den Santheuvel, Sobbe en NUT Amsterdam is deelname kosteloos.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via deze link.