Opening Night: een muzikale avond in Zuidoost

Concertgebouworkest

Op vrijdag 13 september komt het Koninklijk Concertgebouworkest met Opening Night naar het Nelson Mandelapark. Die avond viert het orkest de opening van het nieuwe seizoen met een gratis openluchtconcert in het park. Voor dit eenmalige concert in het park heb je geen toegangsbewijs nodig. Zo kan iedereen kennis maken met orkestmuziek.

Open podium
Opening Night vindt ieder jaar in een ander stadsdeel plaats. In Zuidoost is er voor het eerst ook een middagprogramma. Vanaf 16.00 uur biedt een open podium ruimte aan artiesten uit het stadsdeel. Muziek, dans, rap en spoken word: alles kan. In het Nelson Mandelapark staan ook verschillende foodtrucks die eten en drinken serveren.

Leerorkest Zuidoost
Om 19:00 treedt het Leerorkest Zuidoost op met leden van het Concertgebouworkest en voormalig leden van het jeugdorkest Young. Het Leerorkest Zuidoost bestaat uit lokaal talent: in het orkest spelen jonge muzikanten die allemaal in het stadsdeel wonen.

Concertgebouworkest
Om 20.15 begint het Concertgebouworkest. Onder leiding van de Colombiaanse dirigent Andrés Orozco-Estrada speelt het orkest een bont programma vol ritme en dans. De bekende muzikant Sor (Rosario Mussendijk) zingt en rapt mee in nummers van zijn album Bae Doven. En er klinkt muziek van beroemde componisten als Richard Strauss en Igor Stravinsky, en opwindende stukken van twee componisten van nu, Anna Meredith en Joey Roukens.

Programma Opening Night op 13 september
16:00 – 18:00: Open podium
19:00 – 19.30 uur: Voorprogramma met Leerorkest Zuidoost
20:15: Concert door het Concertgebouworkest met speciale gast: Sor

Het hele programma is gratis toegankelijk.

Tv-opnames
De NPO maakt tijdens het concert  tv-opnames. De volgende dag, op 14 september, wordt het concert vanaf 22.15 uur uitgezonden op tv. Meer informatie is te vinden op concertgebouw.nl/opening-night.