Inspraakavond De Nieuwe Kern

nieuwe kern

Bewoners, ondernemers en bezoekers worden van harte uitgenodigd om mee te denken over de invulling van de openbare ruimte van De Nieuwe Kern.

De Nieuwe Kern verbindt Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht, maar ook Amsterdam Zuidoost en de rest van Amsterdam. De locatie is één van de best bereikbare plekken van Nederland. Het gebied wordt groen en stedelijk tegelijk. Wonen en werken gaan hier hand in hand. Er komen levendige plekken met voorzieningen maar ook rustige plekken om te wonen en te recreëren. Voor alle typen huishoudens komt hier woningaanbod.

Begin 2024 is het Stedenbouwkundig Raamwerk vastgesteld. Dat betekent dat nu vaststaat waar woningbouw komt en hoeveel woningen er komen (maximaal 6.200 rond een groot stadspark). Ook staat vast dat er ca 300.000 m² is voor bedrijven, horeca, kantoren en voor de uitbreiding van sportcomplex De Toekomst van Ajax.

Samen onderzoeken
Heel graag onderzoekt Gemeente Ouder-Amstel met u de gewenste uitstraling en het karakter van de verschillende buurten. Hoe wordt er gezorgd voor de samenhang tussen de buurten en waarin verschillen zij van elkaar? Hoe wordt er omgegaan met de buitenruimte? Wat zie je als je door de straten loopt, hoe beleef je de buurten? Ook komen vragen aan bod zoals: Hoe zorg je dat kinderen fijn buiten kunnen spelen? Waar en hoe kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten?

Daarom organiseert Gemeente Ouder-Amstel een bijeenkomst om dit samen met u te onderzoeken en om uw ervaringen op te halen.

Wanneer:
Woensdag 3 juli, van 19.00 tot 21.00 uur
Inloop vanaf 18.45 uur

Waar:
Banijay Benelux (vvorheen Endemol)
MediArena 2
Amsterdam, Duivendrecht

Voor informatie en aanmelding: https://denieuwekern.nl/uitnodiging-participatieavond/