Programmeren om te excelleren

Virgill Olvira

‘Sinds een aantal maanden is Added Colour partner van Zuidoost City. Wij vinden het belangrijk om met andere sterke partijen uit Zuidoost een positieve impact te maken in Amsterdam Zuidoost. Zuidoost City brengt sterke partijen bij elkaar. Zo zetten we Amsterdam Zuidoost gezamenlijk op de kaart.’

Aan het woord is Virgill Olvira. Hij is oprichter en algemeen directeur van Added Colour. ‘Onze evenementen en programma’s zorgen voor een sterker ondernemersklimaat. Door het samenbrengen van ondernemers, bedrijven en onderwijsinstellingen werken wij toe naar een innovatie district. Belangrijke pijlers hiervoor zijn innovatie en technologie. Door die samen te brengen kunnen bedrijven en ondernemers sneller groeien.

‘Wij werken samen met onder andere de Hogeschool van Amsterdam, het ROC, Rabobank, The Next Web en de Gemeente Amsterdam,’ gaat Virgill Olvira verder. ‘Grote namen verzorgen onze workshops en presentaties. Denk hierbij aan Edson Sabajo, oprichter van Patta, Arno Kantelberg, hoofdredacteur van Esquire en National Geographic, Denice Dest, Maître van First Dates, Andro Bottse, bestuurslid van Stichting CoForce en John Kerster van Myopen Media en creatief ondernemer Ron Simpson. Dit zijn maar enkele namen die hun kennis en expertise hebben gedeeld met de ondernemers en studenten. De bedrijven delen hun kennis op het gebeid van innovatie. Hoe passen zei innovatie toe om hun bedrijf aan kop te houden. Allemaal mensen die Zuidoost iets te bieden hebben en haar ondernemerschap versterkt.’

Innovatiehub
Amsterdam Zuidoost is rijk aan talent, creativiteit en diversiteit,’ aldus Virgill Olvira. ‘Het stadsdeel heeft een internationale uitstraling, ligt centraal, het is er prima wonen en de mensen gaan er goed met elkaar om. Het vestigingsklimaat is positief. Multinationals hebben zich er gevestigd en de Johan Cruijff ArenA, Ziggo Dome en AFAS Live zijn niet meer weg te denken uit Zuidoost.’

Het ondernemersklimaat is goed in Amsterdam Zuidoost, er wordt veel gebouwd en er liggen kansen. Added Colour is de incubator, de broedmachine, de innovatiehub. Wij stellen faciliteiten beschikbaar om mensen mogelijkheden te bieden om te groeien. Wij bieden programmering die bedrijven nodig hebben om te excelleren. Wij maken huidige rolmodellen zichtbaar door ze een podium te geven.’

Positieve impuls
Virgill Olvira: ‘Ik bied mijn expertise en netwerk aan om te verbinden, kansen te creëren en goede initiatieven beter te maken. Sharing is caring. It’s all about giving back. Wij creëren de leiders van morgen. De nieuwe Steve Jobs kan prima een jongere uit Amsterdam Zuidoost zijn.’

‘Zuidoost zit in de lift. Wij moeten er zorg voor dragen dat de inwoners, organisaties en bedrijven van Zuidoost meeprofiteren en dat het unieke DNA van het stadsdeel behouden blijft. Added Colour zorgt voor de positieve impuls die Zuidoost nodig heeft.’