ZOJazz Stage zet Zuidoost op kaart

Graziella voor Zuidoost City

‘Amsterdam Zuidoost is een onuitputtelijke bron van talent. Ik ben heel blij dat we al dat talent een podium kunnen geven tijdens onze Pop-Up concerten in het Zandkasteel in de Amsterdamse Poort.’

Aan het woord is Graziëlla Hunsel Rivero, oprichter en directeur van het ZOJazz Stage. ‘De Pop-Up concerten die we nu bijna wekelijks in het Zandkasteel organiseren zijn enorm succesvol,’ zegt ze enthousiast. ‘De muziek is geweldig, de sfeer is fantastisch en het publiek is heel enthousiast. Zuidoost heeft heel veel te bieden.’

‘We hebben in de afgelopen periode prachtige optredens de revue zien passeren,’ zegt Graziëlla. ‘Zo hadden we onlangs een betoverend concert waarin meesterpianist Dywel Braaf klassieke stukken en magische eigen composities ten gehore bracht. Ook het duo Anthony Lunners en Jeannau Jean Louis wist het publiek te raken. Zij mengden jazz en Latijns-Amerikaanse ritmes met bekende popdeuntjes. Heel bijzonder.’

ZOJazz Stage
Alweer vier jaar is Graziëlla Hunsel Rivero bezig met de ontwikkeling van een Jazz- en Wereldmuziekpodium in de Amsterdamse Poort. ‘Ik wil de professionele en upcoming makers uit de Jazz en wereldmuziek meer zichtbaar maken. Hiermee zet ik Amsterdam Zuidoost op de kaart. Ik houd van ons stadsdeel.’

Ook komt er een repetitiehuis voor muzikaal talent. Graziëlla Hunsel Rivero: ‘Het repetitiehuis is een aparte ruimte waar musici, vocalisten en componisten zes dagen per week kunnen repeteren, co-creëren en concerten kunnen geven.’

‘ZOJazz Stage zal uiteindelijk die bekende authentieke ‘Cotton Club Jazz feel’ hebben waar er van goede concerten, ‘dinner en drinks’ kan worden genoten in een combinatie van een podium en horeca. Naar alle waarschijnlijkheid is het ZOJazz Stage eind 2024 volledig operationeel.’

Naamsbekendheid

Tot die tijd staan er een hele reeks mooie Pop-Up concerten op de planning. Op 25 januari staat pianist Avishai Darash op het programma, op 27 januari John Oldenstam met prachtige Surinaamse popsongs en op 1 februari brengen Monica Barraza en Carlos Gortaris mooie volksmuziek uit Chili ten gehore.’

‘De komende maanden zijn we volledig vol geprogrammeerd,’ zegt Graziëlla Hunsel Rivero. ‘Ondertussen werk ik met mijn team hard aan het vergroten van de naamsbekendheid van het Zandkasteel en het ZOJazz Stage. Wij creëren een unieke plek waar Jazzminnend Zuidoost, Amsterdammers en de rest van wereld kan komen genieten van onze sound of the city.’

‘Bezoek vooral onze Pop-Up Concerten en kom genieten van de onvergetelijke en diverse muziek. Er komen prachtige concerten aan. Voor meer informatie: https://www.zojazzstage.com/

Adres Zandkasteel:
Bijlmerplein 888
1102MG Amsterdam