Mooie locatie voor een Re-Boost

Renata Boston

‘Voor ons Re-Boost Your Life Event vonden we dankzij de tussenkomst van Zuidoost City een prachtige locatie. Ik ben daar echt heel erg blij mee. Saskia Rill gaf ons tips en adviezen. Ze bracht ons in contact met Use Space waardoor we afgelopen december ons event op een geweldige locatie konden organiseren.’

Renata Boston is founder van Re-Boost. De stichting biedt al ruim tien jaar Booster Programma’s aan jongvolwassenen die vastlopen in hun leven op een of meerdere leefgebieden. In een twee jaar durend programma wordt ingezet op onder andere identiteitsversterking, talentontwikkeling, weerbaarheid, competentieversterking en mindset. Om het jaar voor de jongeren feestelijk af te sluiten zocht Re-Boost een locatie voor haar Re-Boost Your Life Event.

Contact
‘In Amsterdam Zuidoost is het vinden van een juiste locatie enorm lastig,’ zegt Renata Boston. ‘Ons bedrijf zit zelf in een anti-kraakpand in Hofgeest. We hebben het super knus gemaakt en we hopen dat we hier mogen blijven maar het is ondertussen wat te klein voor ons. We groeien en we hebben eigenlijk een grotere ruimte nodig.’

‘Hoe dan ook,’ gaat ze enthousiast verder, ‘we zochten een locatie voor ons Re-Boost Your Life Event en dat viel niet mee. Via via hoorde ik dat Zuidoost City wellicht iets voor ons kon betekenen. Zo kwam ik terecht bij Saskia Rill. Zij heeft ons enorm geholpen.’

Saskia Rill is Strategisch Kwartiermaker bij Zuidoost City. ‘Veel partijen in Amsterdam Zuidoost zijn nu op zoek naar een locatie,’ zegt ze. ‘Zij weten vaak niet waar ze moeten zoeken. Het is belangrijk dat de ruimtezoekers en de aanbieders van leegstaande panden met elkaar in contact worden gebracht. Ik ben heel blij dat ik Renata Boston van Re-Boost heb kunnen helpen.’

Geweldig succes
Saskia Rill bracht Renata Boston in contact met Use Space. Use Space is een jong innovatief bedrijf dat is gestart met het verhuren van ruimtes in kantoorpanden, na kantoortijd en in de weekenden. Op de momenten dat de panden leegstaan. Dat gaat in nauwe samenwerking met de eigenaren van de panden die hiermee iets terug doen voor Zuidoost. Renata Boston: ‘Ik heb gebeld, een afspraak gemaakt en ben langsgegaan. Ik heb uitgelegd wat we willen doen en wat we nodig hadden. Ik kreeg een aantal opties, ben gaan kijken en koos uiteindelijk voor een prachtige locatie in de Oval Tower vlak bij de Amsterdam ArenA.’

‘Het werd een feestelijke afsluiting van het jaar voor Re-Boost waarin jongeren presentaties gaven over het verwezenlijken van hun doelen en dromen. Waarin ze hun actieplan voor de toekomst met ons deelden en andere jongeren wisten te inspireren. Het was een geweldig succes in een mooie, wat chique omgeving. Echt fantastisch.’

Eén loket
Saskia Rill benadrukt nogmaals hoe belangrijk het is om aanbieders van leegstaande panden en ruimtezoeker bij elkaar te brengen in Amsterdam Zuidoost. ‘We willen één loket maken voor de vraag naar en het aanbod van bedrijfsruimtes. Zo krijgen we een compleet plaatje zodat we de partijen met elkaar kunnen verbinden. Het is van belang dat mensen ons weten te vinden en daarom proberen we hier zoveel mogelijk over te communiceren.

‘De coördinatie van dit geheel is bij Zuidoost City belegd,’ gaat ze verder. ‘Zuidoost City heeft een neutrale rol tussen publiek en privaat. Daarom is dat een logische keuze. Bovendien zijn we al sinds 2021 bij dit vraagstuk betrokken. Op deze manier kunnen ondernemers sneller een passende plek krijgen en staan panden niet te lang onnodig leeg. Dat is wat Amsterdam Zuidoost nu nodig heeft.’

Voor meer informatie:
https://zuidoostcity.nl/project/ruimtezoekers/