Waar liggen de groeikansen?

Glenn Lodeweges

‘Zuidoost is de toekomst. Ik hou van dit stadsdeel maar het is niet gemakkelijk om in Zuidoost door te groeien. Mijn dansschool groeit exponentieel en we lopen vast op ruimte.’

Aan het woord is Glenn Lodeweges, eigenaar van GLO Entertainment Live. ‘Sinds een aantal jaren zijn we gehuisvest in de Kazerne in Reigersbos. Een goede locatie maar het voldoet niet meer aan onze groei en ambities.’

GLO Entertainment Live
GLO Entertainment Live is in 2012 gestart als een uitvoerend entertainmentbedrijf. Glenn Lodeweges: ‘Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een dans-, recreatie- en onderwijscentrum voor alle leeftijden en niveaus. Met mijn team van professionals bied ik lessen in dans, theater, zang, coaching en uitvoering. Bij GLO word je onderdeel van een landelijke GLO familie en leer je niet alleen je talenten te ontwikkelen maar ook om sociaal met elkaar om te gaan.’

‘Een onderdeel van onze dansscholen is verbonden met de commerciële danswereld,’ gaat Glenn Lodeweges verder. ‘Het gaat hierbij om videoclips, modeshows, showballet en televisieprogramma’s. Daarnaast zit ik volop in de Artist & Event support/hospitality services voor veel grote festivals in Nederland. Onlangs won ik trouwens de Nix Factor van Veronica en dit jaar produceren we weer Kwaku Kids Adventure voor Kwaku op zondag 30 juli 2023 op het podium Talent Ontwikkeling voor Jongeren. Wij zijn echt van alle markten thuis.’

FAME
Glenn Lodeweges is op zoek naar een pand waarin hij zijn dromen en ambities waar kan maken. ‘Een pand dat gedragen wordt door de community. Een plek waar ik mijn eigen business kan runnen maar waar ik ook anderen de kans bied om zich verder te ontwikkelen. Een locatie waar de buurt samenkomt, vergadert, workshops geeft en kinderfeestjes organiseert. Ik zou een FAME school willen creëren waar iedereen samenkomt om verbinding te zoeken, talenten te ontwikkelen en door te groeien.’

‘Er zijn zoveel bewoners, ondernemers en scholen in Zuidoost die een eigen plek of een uitbreiding van hun werklocatie zoeken,’ gaat Glenn Lodeweges verder. ‘Ik kan ze die plek bieden als mij de kans geboden wordt.  Ik wil investeren in Zuidoost zodat ik eenieder de ruimte kan bieden die hij nodig heeft.’

DNA
‘Je hoort vaak dat het belangrijk is dat het DNA van Amsterdam Zuidoost behouden moet blijven. Ik ben het daarmee eens,’ zegt Glenn Lodeweges. ‘We moeten alles in het werk stellen om de inwoners van Amsterdam Zuidoost mee te laten profiteren van de nieuwe ontwikkelingen in het stadsdeel. Ik ben ondertussen wel benieuwd hoe en waar dat tot uitdrukking komt.’

‘Er wordt veel gepraat, er zijn veel mogelijkheden maar de vraag is wanneer er daadwerkelijk over gegaan wordt tot actie. Als we niet oppassen, hebben we met z’n allen de boot gemist. Een gemiste kans voor alle talenten en ondernemers waar Amsterdam Zuidoost juist zo rijk aan is.’