Jazz- en Wereldmuziekpodium in Zuidoost

ZANDKASTEEL

ZOJazz Stage en Wonam & Zadelhoff slaan de handen ineen om het Jazz- en Wereldmuziekpodium en het repetitiehuis voor muzikaal talent te ontwikkelen. Zij doen dat in het oude ING gebouw -het Zandkasteel- midden in de Amsterdamse Poort.

‘Ik ben trots en dankbaar,’ zegt initiatiefneemster Graziëlla Hunsel Rivero. ‘In dit iconische gebouw in de H-buurt zullen wij de komende jaren de deuren openen voor musici, vocalisten, componisten en al het publiek dat van onze ‘sound of the city’ komt genieten. Kortom het wordt een bruisende plek voor alle muziekliefhebbers van jong tot oud midden in ons mooie stadsdeel.’

Graziëlla Hunsel Rivero
Graziëlla Hunsel Rivero is Jazzvocalist en ondernemer. Sinds 2015 heeft ze haar eigen live Jazzevent met ‘dinner en drinks’ in Amsterdam Zuidoost: de ZOJazz Lounge. Vijf jaar geleden is Graziëlla Hunsel Rivero haar eigen bedrijf ZOGrace Creative Agency begonnen. Ze creëert, entertaint, organiseert en produceert evenementen waar gerenommeerde en upcoming Jazz en wereldmusici samenwerken en performen.

‘De ZOJazz Lounge is enorm succesvol,’ zegt Graziëlla Hunsel Rivero. ‘Het is een podium voor Jazz en wereldmuziek en wordt gedragen door de lokale en internationale community. Het ZOJazz Stage is de logische vervolgstap op de ZOJazz Lounge; hier komen de puzzelstukjes van mijn leven samen. Ik ben docent, entertainer en sociaal cultureel ondernemer. Met het ZOJazz Stage bundel ik de krachten en wil ik de professionele en upcoming makers uit de Jazz en wereldmuziek meer zichtbaar maken. Hiermee zet ik Amsterdam Zuidoost op de kaart.  Ik houd van ons stadsdeel. ‘Wíj zijn fabulous. So come and enjoy our fabulousness!’

ZOJazz Stage
ZOJazz Stage moet volgens Graziëlla Hunsel Rivero hét toekomstig nieuwe Jazzpodium en repetitiehuis voor heel Amsterdam, Nederland en de wereld worden. Een plek waar gerenommeerde en upcoming Jazz en wereldmusici kunnen repeteren, co-creëren en performen voor hun publiek.

Daarnaast biedt ZOJazz Stage musici de ruimte om te netwerken, zichzelf te ontwikkelen en hun werk te showcasen. Het repetitiehuis is een aparte ruimte waar musici, vocalisten en componisten zes dagen per week kunnen repeteren co-creëren en huiskamerconcerten kunnen geven. Er komen drie volledig ingerichte repetitieruimtes en een kleine opnamestudio in een gezellige huiselijke sfeer.

Sound of the City
Graziëlla Hunsel Rivero: ‘ZOJazz Stage zal die bekende authentieke ‘Cotton Club Jazz feel’ hebben waar er van goede concerten, ‘dinner en drinks’ kan worden genoten in een combinatie van een podium en horeca. ‘Het is de plek bij uitstek waar Jazzminnend Zuidoost, Amsterdammers en de rest van wereld kan komen genieten van onze sound of the city’. Het ligt in de lijn der verwachting dat de horeca eind 2023 draait en de repetitieruimtes open zijn. Ik ga ervan uit dat ZOJazz Stage in maart 2024 operationeel is.’

Binnenkort vindt het eerste ‘Donateurs en artist event’ plaats waar Graziëlla Hunsel Rivero haar missie en visie deelt. Op de hoogte blijven over ZOJazz Stage? Kijk op www.zojazzstage.com [under construction]