Informatiebijeenkomst De Nieuwe Kern

De nieuwe kern

Tussen de Johan Cruijff Arena en station Duivendrecht komt over een paar jaar een groene stadswijk, De Nieuwe Kern. De plattegrond voor de wijk, het stedenbouwkundig raamwerk, is klaar. Gemeente Ouder-Amstel organiseert met grondeigenaren gemeente Amsterdam, NS Stations en VolkerWessels Vastgoed op 7 juni een informatiebijeenkomst over dat stedenbouwkundig raamwerk. U bent hierbij van harte welkom.

De Nieuwe Kern verbindt Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht maar ook Amsterdam-Zuidoost en de rest van Amsterdam. De locatie is een van de best bereikbare plekken van Nederland. Het gebied wordt groen en stedelijk tegelijk. Wonen en werken gaan hier hand in hand. Er komen levendige plekken, maar er is ook ruimte om te ontspannen. Voor alle typen huishoudens komt hier woningaanbod.

Stedenbouwkundig raamwerk
Op de projectwebsite staat de samenvatting van het stedenbouwkundig raamwerk. Het raamwerk is gemaakt door stedenbouwkundig bureau West 8. Hierin staat wat voor soort wijk De Nieuwe Kern wordt. Hoe wordt er gewoond en gewerkt? Hoe loopt het verkeer door de wijk? Waar kun je fietsen, wandelen en sporten? En waar komen de voorzieningen? Ook laat het raamwerk zien hoe een groot stadspark de buurten aan de west- en de oostkant van de Holterbergweg met elkaar verbindt.

Informatiebijeenkomst
De bijeenkomst is bedoeld om geïnteresseerden te informeren over de plannen en het vervolg van de ontwikkelingen. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen en reacties te geven.

Datum:
7 juni 2023

Locatie:
Banijay Benelux (voorheen ‘Endemol’) MediArena 2, Amsterdam-Duivendrecht.

Tijd:
Tussen 15.00 uur en 17.30 uur kunt u inlopen wanneer u wilt. Komt u liever ’s avonds? Dan bent u welkom tussen 19.00 uur en 21.30 uur.

Wat kunt u verwachten?
-Twee keer, om 15.30 en om 19.30 uur wordt dezelfde presentatie gegeven over het stedenbouwkundig raamwerk;
-Een kleine informatiemarkt over het plan en de belangrijkste onderwerpen;
-Thematafels waar leden van het projectteam met u in gesprek gaan over de identiteit van de wijk, groen en water, verkeer en mobiliteit en voorzieningen.

Uw advies, uw wensen, aandachtspunten en ideeën worden samen met het stedenbouwkundig raamwerk aangeboden aan de gemeenteraad. De input wordt vervolgens meegenomen bij het maken van de stedenbouwkundige plannen voor de verschillende deelgebieden.

Op de website www.denieuwekern.nl kunt u zich aanmelden voor deelname maar zonder aanmelding bent u ook welkom.