Sayhaey is er voor jou

‘Of je nu aan het begin van je leven staat of al een stukje op weg bent, iedereen moet de kans krijgen om iets van zijn leven te maken. Het hebben van een plek voor jezelf is hierbij belangrijk. Een eigen plek waar je je veilig en thuis voelt. Een eigen plek als springplank naar de volgende stap in je leven. Dit zijn de eerste regels uit ons manifest. Hier staan wij voor. Dit is waanzinnig mooi in beeld gebracht door onze eigen bewoners in een korte film op Sayhaey.nl

Huub Feijen is mede-eigenaar van Sayhaey. Samen met businesspartner Pim Heurman biedt hij sociale huurwoningen aan voor jongeren en bijzondere doelgroepen in onder andere Amsterdam Zuidoost. ‘Wij zijn in 2016 op de locatie van een voormalige parkeergarage aan de Karspeldreef gestart met het verhuren van betaalbare woningen aan jongeren’ zegt Huub Feijen enthousiast. ‘De Klieverink biedt uitkomst op de woningmarkt waar de prijzen hoog zijn en de wachttijden lang.’

Jongerenwoningen Sayhaey Klieverink
De Klieverink in de K-buurt is een van de wooncomplexen van Sayhaey. Het appartementencomplex bestaat uit 217 knaloranje en tijdelijke woningen. De woningen zijn voor jongeren van 18 tot en met 27 jaar voor maximaal vijf jaar. Er is een wasserette, een gemeenschappelijke ruimte, een fietsenstalling en parkeergelegenheid.

‘Voor de bouw van de woningen werden er vanuit verschillende kanten zorgen geuit over het wooncomplex. Men was bang voor eventuele overlast van jongeren en sommige huiseigenaren vreesden dat de waarde van hun huis zou dalen. Wij hebben het tegendeel bewezen. In De Klieverink is het niet alleen veilig, kwalitatief en betaalbaar wonen, het complex is bovendien een aanwinst voor de buurt.’

‘Wat je in zo’n wooncomplex vaak ziet, is het zelfregulerende karakter,’ gaat de bevlogen Huub Feijen verder. ‘De bewoners leren elkaar na verloop van tijd kennen en corrigeren elkaar als dat nodig is. Bovendien heeft De Klieverink een geweldige huismeester. Caroline van der Loo is een topper. Zij is betrokken bij de bewoners en kent ze allemaal. Zij biedt hulp waar dat kan en mede dankzij haar hebben we ook op deze locatie kunnen bewijzen dat we goed zijn in wat we doen.’

Sayhaey Spinoza
Jongeren tekenen bij Sayhaey een jongerencontract. Na vijf jaar moeten ze iets anders hebben gevonden. ‘Dat is vaak een probleem,’ zegt Huub Feijen, ‘omdat er veelal geen andere woonruimte beschikbaar is. Daarom zijn we in de afgelopen jaren met de gemeente om tafel gaan zitten om hier een oplossing voor te zoeken. Door een soepele en vruchtbare samenwerking met het projectteam van de Gemeente vonden we uiteindelijk de oplossing in de uitbreiding van ons aanbod op de Spinozacampus aan de Daalwijkdreef.’

‘Op de Spinozacampus hadden we tussen 2012 en 2015 al 1251 studentenwoningen gerealiseerd,’ legt Huub Feijen uit. ‘Er was op de campus nog ruimte over en zo ontstond het idee om er meer woningen neer te zetten. Onder andere jongeren van Sayhaey Klieverink kunnen dan doorstromen naar Sayhaey Spinoza. We zijn voornemens aan het begin van 2024 te starten met de bouw van 299 volledig duurzame houten woningen voor voornamelijk éénpersoonshuishoudens. Jongeren, spoedzoekers, bijzondere doelgroepen en een aantal jonge éénouder gezinnen kunnen hier gaan wonen. Alle woningen worden verhuurd onder de aftoppingsgrens van de sociale huur. Ook komt er in de plint van de woningen een sportschool, een supermarkt, een wasserette, een studiecentrum en horeca. Sayhaey Spinoza wordt een ministadje in Zuidoost met een dorps karakter.’

Bijzonder
‘Voor je eigen ontwikkeling is het hebben van een eigen plek erg belangrijk,’ aldus Huub Feijen. ‘En eigenlijk zou ik het liefst de leeftijdsgrens weglaten want iedereen heeft recht op betaalbaar wonen. Maar zover is het nog niet. Na inschrijving met motivatie selecteren we aan de poort om te komen tot een diverse bewonerspopulatie. Het aantal mannen en vrouwen moet in de juiste verhouding met elkaar staan evenals de diverse culturele achtergronden. Verder is er ook plek voor spoedzoekers en jongeren met een ‘moeilijke (her-)start.’

‘Amsterdam Zuidoost is volop in ontwikkeling en Sayhaey levert een belangrijke bijdrage aan de woningmarkt. Ik geloof dat wij met onze betaalbare woningen zeker iets moois creëren voor het stadsdeel. Wij opereren altijd onder het maaiveld. Na zes jaar bewezen dienst door Sayhaey is het nu wellicht tijd om ons verhaal eens te delen tijdens een netwerkbijeenkomst van Zuidoost City. We zetten met ons enthousiaste team zeker iets bijzonders neer in Amsterdam Zuidoost.’

Kijk voor meer informatie op Sayhaey.nl