Nieuwe kansen in Zuidoost

‘Wij zijn op zoek naar ondernemers en ondernemende jongeren die zichzelf willen ontwikkelen en daarbij hulp kunnen gebruiken. Wij bouwen bruggen tussen jongeren en de culturele en creatieve industrie. Een sector die meer dan ooit op zoek is naar vernieuwing, verjonging en diversiteit.’

Angelo Bromet is samen met Charity Reingoud oprichter van Prospect Eleven en expert op het gebied van urban- en jongerencultuur. ‘Prospect’ staat voor de persoon die kans maakt om te slagen en ‘Eleven’ staat voor het postcodegebied waar deze jongeren overwegend leven, Amsterdam Zuidoost.

‘Als je klaargestoomd wilt worden om kansen te grijpen in de kunst- en cultuursector meld je dan aan via info@prospecteleven.nl ‘ gaat Angelo Bromet verder. ‘Wij bespreken dan samen of en hoe je deel uit kunt maken van bijvoorbeeld De Tafelberg, een nieuwe permanente broedplaats waar creatievelingen kunnen wonen en werken.’

De Tafelberg
De Tafelberg is een project van woningcorporatie De Alliantie en jeugdhulporganisatie Levvel. Samen gaan zij een nieuwe invulling geven aan het gebouw van De Koppeling aan de Tafelbergweg in Amsterdam Zuidoost. Vanaf eind 2023 zal de Tafelberg daar haar deuren openen.

Angelo Bromet: ‘De Tafelberg is een locatie waar 290 woningen worden gerealiseerd en waar 1850 m2 bedrijfsruimte vrijkomt voor ondernemers en jongeren. Wonen, werken, netwerken en jezelf ontwikkelen in een inspirerende omgeving is het motto. De bewoners en de ondernemers vormen hierbij een community waarbij er gebruik wordt gemaakt van elkaars talenten, aanbod en expertise. Zo ontstaat er een mooie wisselwerking. Voor dit project gaan wij de ondernemers selecteren.’

Een mijlpaal noemt Angelo Bromet De Tafelberg. ‘Het is voor ons de eerste keer dat wij aan een permanente locatie gaan werken. Aan de Karspeldreef zaten wij tijdelijk, aan de Hettenheuvelweg zaten we tijdelijk en ook de Paasheuvelweg is voor ons niet permanent. We kunnen ons nu richten op ondernemers om hen te begeleiden zodat ze onderdeel worden van de community van de Tafelberg. Dat is een mooie erkenning voor ons werk waarbij we jaarlijks honderden jongeren begeleiden.’

Ondersteuning
Al jarenlang biedt Prospect Eleven coaching trajecten en projecten voor jongeren die kansen willen pakken in de culturele en creatieve sector. ‘Wij bieden educatieve projecten, workshops, masterclasses en stages waardoor de kloof tussen onze doelgroep en het werkveld wordt verkleind. Wij bemiddelen en bouwen bruggen, zodat de jongeren worden gezien en kansen kunnen pakken in onder andere de marketing, de programmering en productie in de creatieve industrie.’

‘De kansen zijn er wel,’ aldus Angelo Bromet. Je moet ze volgens hem alleen weten te zien en te grijpen. ‘Wij zijn een invoegstrook,’ zeg ik altijd. ‘Het verkeer raast voorbij en wij maken die invoegstrook lang genoeg zodat je, wanneer je er klaar voor bent, in kunt voegen. Als je wilt, brengen wij je in de positie die je in staat stelt de kansen te pakken. Als je ambitieus genoeg bent dan lukt dat wel.’

Voor meer informatie over de diverse projecten van Prospect Eleven: https://www.prospecteleven.nl/