Piet Heintunnel weer open

Piet Heintunnel

De Piet Heintunnel is weer open. De tunnel is klaar voor de toekomst. Alle technische installaties zijn vervangen, de plafonds bij de ingang van de tunnel hebben een hittebestendige laag gekregen, de vluchtdeuren zijn vernieuwd en het asfalt van de weg is vervangen. Ook heeft de Piet Heintunnel als eerste van de Amsterdamse wegtunnels een nieuwe bediening, bewaking en besturing gekregen, die uitvoerig is getest waarvoor verkeersleiders zijn opgeleid.

Lastige klus
Al deze verschillende werkzaamheden moesten op elkaar afgestemd worden en waren technisch uitdagend. Ook het feit dat tram 26 is blijven rijden, maakte dat de renovatie niet eenvoudig was. Het werk werd ook nog eens bemoeilijkt en vertraagd door Corona. In die periode moest tijdens de werkzaamheden 1,5 meter afstand van elkaar worden gehouden. Door al deze factoren bij elkaar heeft de renovatie drie maanden langer geduurd dan gepland.

Ook waren de laatste loodjes de afgelopen maanden het zwaarst, zeker voor de Amsterdammers die overlast hadden van de sluiting van de Piet Heintunnel. Inmiddels voldoet de tunnel weer volledig aan de wet.

Bedankt Amsterdammers
Gemeente Amsterdam bedankt bewoners, automobilisten en alle andere reizigers voor de medewerking tijdens de langdurige sluiting van de tunnel. Dat veel automobilisten kozen voor een reisalternatief zoals de fiets, een deelscooter of het ov hielp om de verkeersoverlast te beperken. Ook als de tunnel weer open is, zijn die natuurlijk nog steeds een snel en duurzaam alternatief voor de auto.

Foto Tom Feenstra