Hoogste punt Nieuw Develstein

Develstein

De bouw van appartementengebouw Nieuw Develstein vordert in rap tempo. Het hoogste punt is onlangs bereikt. In het gebouw komen 262 middeldure woningen. De oplevering van het gebouw is naar verwachting eind 2023.

De appartementen aan de Darlingstraat naast World of Food zijn 53 tot 73 vierkante meter groot en hebben twee tot vier kamers. Alle woningen hebben een balkon of een terras. Begin 2023 wordt met de vernieuwing van de openbare ruimte rondom het gebouw gestart. Naar verwachting krijgen de eerste huurders in het derde kwartaal van 2023 hun sleutel.

Voorrangsregelingen
Huurders die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang bij toewijzing van een middeldure woning in het appartementengebouw. Dit geldt ook voor mensen met een sleutelberoep en starters op de woningmarkt (huurders tot 35 jaar). Minimaal 25 procent van de woningen wordt toegewezen aan personen die in de laatste 10 jaar minimaal 6 jaar in Amsterdam Zuidoost hebben gewoond. Doel hiervan is dat het voor de huidige bewoners van Amsterdam Zuidoost gemakkelijker wordt om een nieuwe huurwoning in hun eigen stadsdeel te vinden.

Duurzame woningen
Het woonproject wordt met veel aandacht voor duurzaamheid gebouwd. Dit zie je terug in de extra isolatie, de aansluiting op stadswarmte en de zonnepanelen op de hoofddaken. Deze panelen wekken energie op voor verschillende voorzieningen in het gebouw. Er is zelfs een rainproof dak. Dit is een dak met een extra laag dat regenwater gecontroleerd afvoert.  Alle woningen hebben het A+++ energielabel.

Voor meer informatie, zie ook

Of neem contact op met:
Archena Mahabir, assistent projectmanager: a.mahabir@amsterdam.nl