Makelen is mensenwerk

Fris

‘Nieuwbouw heeft absoluut zijn voordelen. Het voldoet aan de milieu- en duurzaamheidseisen en je kunt het geheel naar eigen smaak inrichten. Je bent in één keer klaar.’ Aan het woord is Robert Haagsma, directeur FRIS Woningmakelaars. Samen met zijn team is hij verantwoordelijk voor het vermarkten van een deel van de woningen in Amstel III.

‘Spot en Brisk zijn twee van onze projecten in de nieuwe stadswijk Hondsrugpark in Amstel III,’ gaat hij verder. ‘Spot omvat zeven energiezuinige en comfortabele woontorens waarin ook kantoren, winkels en horeca zijn gevestigd. Brisk bestaat uit vijf duurzame gebouwen. De appartementen zijn iets kleiner maar eveneens voorzien van alle comfort.’

FRIS
FRIS is een familiebedrijf dat al bijna honderd jaar bestaat. ‘Wij zijn al ruim twintig jaar gevestigd in Amsterdam Zuidoost,’ legt managing director Hans Peter Fris uit. ‘Wij kennen het gebied goed en hechten veel waarde aan het echte contact met de mensen. Dat merk je meteen wanneer je kennis maakt met onze makelaars. Makelen is mensenwerk en dat stralen wij ook uit.’

‘Zowel in het contact naar onze klanten toe als intern zet FRIS het ‘familiegevoel’ voorop. Hans Peter Fris: ‘Zo hebben wij de ‘Young Professionals’ waarin onze jonge medewerkers hun eigen omgeving kunnen bepalen. Zij komen elke maand bij elkaar voor trainingen, activiteiten en om gezellig een drankje te drinken. Ook hebben we het ‘Senior Professional Team’. Dit zijn onze vijfendertig plussers die om dezelfde reden samenkomen.’

‘We hebben een fantastisch team,’ zegt Hans Peter Fris enthousiast. Ik ben begonnen met negen collega’s en heb nu ruim negentig collega’s. Binnen ons bedrijf, met een vestiging in Amsterdam en Zaandam hebben we amper verloop van medewerkers. We hebben nog een aantal vacatures openstaan en er is ook plaats voor stagiaires. Neem vooral eens een kijkje op onze website of neem contact met ons op.’

Hondsrugpark
Het Hondsrugpark in Amstel III wordt een nieuwe, veelbelovende, groene stadswijk in Amsterdam. Daar zijn Hans Peter Fris en Robert Haagsma van overtuigd. ‘Het wordt een prachtig gebied waar je prima kunt werken, wonen en leven. Als alles over een aantal jaren klaar is, ben je er omringd door hippe horeca, een levendig winkelcentrum en een bruisend uitgaansleven.

‘Het is fijn om bij te kunnen dragen aan het woon-, werk- en leef geluk van mensen,’ zegt Robert Haagsma. ‘Dat maakt ons beroep ook zo mooi.’ ‘Bovendien geloven wij echt in onze projecten,’ vult Hans Peter Fris aan. ‘Amsterdam Zuidoost is fantastisch. Ik denk dat Zuidoost het meest veelbelovende stadsdeel van Amsterdam is. Het wordt het tweede stadshart van Amsterdam.’

Netwerk
De heren Fris en Haagsma zijn blij dat ze via het partnerschap van Zuidoost City gelinkt zijn aan een divers netwerk. ‘Wij zijn bij de meeste projecten in het gebied betrokken en het is belangrijk om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen,’ zegt Robert Haagsma. ‘Bovendien is het belangrijk om onze krachten te bundelen ten behoeve van de gebiedspromotie.’

Hans Peter Fris is het daar mee eens. ‘Wij zijn bij alle bijeenkomsten,’ zegt hij, ‘en we proberen altijd onze kennis en expertise over te brengen. We hebben veel ervaring en denken graag mee. Als we, zoals Robert Haagsma ook zegt, onze krachten bundelen creëren we met zijn allen een goede, levendige, fijne leef-, woon- en werkomgeving. Dat is precies waar we voor willen gaan.’