Duurzaam wonen in groene wijk

brisk wonen

De bouw van Brisk in Amstel III is gestart. Brisk krijgt vijf gebouwen met een 70 meter hoge toren en een groene binnenhof. In de gebouwen komen 270 woningen, maar ook kantoren, een gezinshuis en een participatiecentrum. Van de nieuwe woningen zijn 187 sociale en middeldure woningen. Daarmee zet de gemeente een volgende stap om van Amstel III een complete stadswijk te maken voor iedereen.

Wonen en werken in het groen
Brisk ligt in de nieuwe stadswijk Amstel III ten zuiden van de Bijlmer Arena. Naast de 270 huur- en koopwoningen komt er ook een gezinshuis voor uit huis geplaatste kinderen. Langs de Hondsrugweg komt 4.000 vierkante meter aan kantoren. Met de groene binnenhof en de ligging langs het toekomstige Hondsrugpark wordt het een groene buurt.

Sociale en middeldure woningen
Brisk omvat 103 sociale huurwoningen en 84 middeldure huurwoningen die worden verhuurd via woningbouwcorporatie de Alliantie. Ook worden er 72 koopappartementen en 11 eengezinswoningen gebouwd met een eigen voordeur aan een groen binnenhof. De woningen worden verkocht via Synchroon en zijn midden 2025 klaar. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven via hondsrugpark.nl.

Duurzame woningen
Brisk focust op groen en stedelijk wonen en werken. Een stedelijke leefomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte. Deze groene, aantrekkelijke buitenruimte is belangrijk voor de biodiversiteit en is een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen met elkaar kunnen buitenspelen. De duurzame woningen worden gasvrij en natuur-inclusief gebouwd. Waterbuffers worden aangelegd om regen op te vangen. Een circulaire keramische tegel vormt de gevel van de toren op de hoek Hettenheuvelweg/Hondsrugpark.

Complete stadswijk voor iedereen
Amstel III was vroeger een kantorengebied en wordt veranderd in een complete stadswijk voor duizenden Amsterdammers. Tot 2027 worden er in Amstel III ongeveer 10.000 kleinere stadswoningen gebouwd. Tegelijk met deze woningen komen er ook buurtvoorzieningen zoals scholen, gezondheidscentra, buurtkamers, sportgelegenheden, kinderopvang, een jongeren talentencentrum, een apotheek en een groot park tussen de Johan Cruijff ArenA en de IKEA.

Mail voor meer informatie naar: Projectteam Amstel III amstel3@amsterdam.nl