Buurtkamer en buurtteam in Amstel III

Eigen haard bouwt

In Amstel III aan de Hettenheuvelweg komt een nieuwe woonbuurt met alleen sociale huurwoningen en voorzieningen. Eigen Haard gaat er 268 woningen bouwen met een buurtkamer. De bouw start in 2024 en in 2026 zijn de nieuwe woningen klaar. Er komen verschillende woningen van 2-, 3- en 4-kamerwoningen van 60 tot 90 vierkante meter.

Buurtkamer en buurtteam
Op de begane grond komen sociale voorzieningen zoals een buurtkamer waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Ook vestigt er zich een buurtteam. Bewoners kunnen het team vragen stellen over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten en veiligheid. Het buurtteam kan bewoners doorverwijzen naar diverse organisaties.

Op de begaande grond is ruimte gereserveerd voor kleine commerciële voorzieningen. In het gebouw komt een binnentuin en een steeg die de Holterbergweg verbindt met het Hondsrugpark.

Woningen voor statushouders en gehandicapten
De eerste tien jaar worden negentig woningen met voorrang gereserveerd voor statushouders. Alle bewoners krijgen een vast huurcontract. Ook worden drie woningen voor gehandicapten ingericht.

Complete stadswijk voor iedereen
De nieuwe woningen komen aan de Hettenheuvelweg bij de kruising met de Holterbergweg en de Hessenbergweg. Het kantoorgebied verandert in een complete stadswijk voor duizenden Amsterdammers. Tot 2027 bouwt de gemeente in Amstel III zo’n 10.000 kleinere stadswoningen. Tegelijk met deze woningen komen er ook buurtvoorzieningen zoals scholen, gezondheidscentra, buurtkamers, kinderopvang, sportgelegenheden, een jongeren talentencentrum, een apotheek en een groot park.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar Projectteam Amstel III amstel3@amsterdam.nl
Zie ook: Amstel III: ontwikkeling woongebied gemixt met werken