Fantastische kunst voor alle Amsterdammers

AFK x Zuidoost

Tijdens AFK x Zuidoost komt het Amsterdams Fonds voor de Kunst van 9 t/m 12 mei naar Amsterdam Zuidoost. Vanuit de missie ‘Fantastische kunst voor alle Amsterdammers’, wil het AFK bijdragen aan een stad waar iedereen de kans heeft kunst te beoefenen en/of te ervaren. Daarom organiseert het AFK speciaal voor kunstenaars, cultuurmakers, culturele organisaties en andere creatievelingen verschillende evenementen in de stadsdelen van Amsterdam.

De wijk in
Van maandag 9 t/m donderdag 12 mei organiseert het AFK tijdens AFK x Zuidoost een aantal events voor makers en culturele organisaties. De events hebben betrekking op het aanvragen van subsidies bij het AFK en op andere financieringsmogelijkheden. Daarnaast gaat het AFK langs bij culturele organisaties in Amsterdam Zuidoost om het stadsdeel nog beter te leren kennen. Voor informatie over het volledige programma, kijk op: AFK x Zuidoost.

‘Meet ’n greet het AFK’ tijdens de Kick-off borrel
AFK x Zuidoost wordt afgetrapt met een Kick-off borrel op maandag 9 mei. De borrel is georganiseerd voor alle makers, organisaties en creatievelingen die met elkaar Amsterdam Zuidoost tot een cultureel bruisend stadsdeel maken. Het is een mooie gelegenheid om collega-makers te ontmoeten, spelers uit het stadsdeel te spreken en om verder kennis te maken met medewerkers van het AFK. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Jet Nugter (Cultuurverkenner Zuidoost) via zuidoost@afk.nl.

Art Talks, Financieringsmarkt & Speeddates
Tijdens AFK x Zuidoost wordt in samenwerking met onder andere Fonds voor Zuidoost, Stadsdeel Zuidoost en Voordekunst de Financieringsmarkt georganiseerd. Hier kom je alles te weten over crowdfunding, cultuurleningen en subsidies. In de Art Talk met de titel ‘Een aanvraag schrijven: waar moet je allemaal aan denken?’ zal een gastspreker je meenemen in hun aanvraag. Je krijgt hiermee inzicht in wat er komt kijken bij het schrijven van een succesvolle aanvraag.

De Cultuurverkenners van het Amsterdams Fonds voor de Kunst staan voor je klaar tijdens de Speeddates. Een speeddate duurt 15 minuten. Samen met de Cultuurverkenners van het AFK beantwoorden stafmedewerkers en hoofden van het fonds al jouw vragen. Ze brainstormen graag met je over jouw project.

Volg AFK op Facebook voor actuele informatie. Heb je vragen over AFK x Zuidoost? Mail dan naar Cultuurverkenner Jet Nugter via zuidoost@afk.nl.

AFK in de stadsdelen
Als kunstfonds van de hele stad wil het Amsterdams Fonds voor de Kunst zo toegankelijk mogelijk zijn voor alle soorten aanvragers. Het AFK is er voor startende kunstenaars, cultuurmakers en professionals, maar ook voor bestaande culturele organisaties. Het AFK werkt al meer dan 14 jaar met eigen Cultuurverkenners in de verschillende stadsdelen. Zij zijn de ogen en oren van het Amsterdams Fonds voor de Kunst in de wijken, waar de vernieuwing en ontwikkeling van Amsterdam ontstaat.