Doe mee aan de eerste editie van de Bijlmer Run

Bijlmer Run

‘De Bijlmer bruist. Op zaterdag 2 juli al helemaal. Dan is de allereerste editie van de Bijlmer Run, een halve marathon dwars door Amsterdam Zuidoost. Het prachtige parcours brengt je langs alle plekken die het stadsdeel zo mooi, creatief en divers maakt,’ aldus initiatiefneemster Charita Zandgrond.

‘Ik wil mensen bij elkaar brengen en dat kan met hardlopen,’ zegt ze. ‘Bewegen, verbinden en ontdekken is mijn motto. We weten allemaal dat hardlopen goed is voor de mentale en fysieke gezondheid. Bovendien brengt het je op plekken die je misschien nog niet kent. Hardlopen verbindt,’ voegt ze er lachend aan toe. ‘Zeker op een event als de Bijlmer Run.’

Charita Zandgrond organiseert het hardloopevenement samen met de Patta Foundation en met Indie Runner. Zuidoost City ondersteunt en promoot de Bijlmer Run middels de inzet van haar communicatiemiddelen. Met elkaar willen ze een succesvolle eerste editie van de halve marathon neerzetten. Ook willen ze Zuidoost toegankelijker maken en positief op de kaart zetten. Charita: ‘Veel mensen kennen Amsterdam Zuidoost niet zo goed. Anderen kennen het stadsdeel alleen vanwege negatieve berichtgeving in de pers. Wij willen Amsterdam Zuidoost een positieve boost geven. Dat gaat zeker lukken met de Bijlmer Run.’

Behalve rennen gaan we ook samen feestvieren. Op het Anton de Komplein is bij de start en de finish van alles te doen. ‘We hebben muziek, entertainment, lekkere hapjes en drankjes. Het wordt een feest in Amsterdam Zuidoost.’

De Bijlmer run bestaat uit een aantal onderdelen: de Teamloop, de Businessloop, de Halve marathon en de Kidsloop. De Teamloop en de Businessloop zijn in principe hetzelfde, alleen bij de Businessloop ben je met collega’s.

Businessloop
Loop samen met collega’s in een team van 4 in estafette vorm de halve marathon. Iedere loper loopt een uniek rondje van ongeveer 5,25 km. Een leuke uitdaging om samen een topprestatie neer te zetten

Halve marathon
De eerste officiële halve marathon van Zuidoost is een feit. Vier unieke rondjes nemen je mee langs alle plekken die Zuidoost zo mooi, creatief en divers maakt.

Kinderloop
Ook aan de aller jongsten is gedacht. Zonder inschrijving kunnen zij meedoen aan de kinderloop van ongeveer 1 km.

Programma
16.00 uur Teamloop
18.30 uur Kinderloop
19.00 uur Halve marathon

Wacht niet langer, schrijf je in via onze site bijlmerrun.nl en volg ons via Instagram bijlmerrun.nl