13.000m2 gezocht voor ondernemers

Najaar 2021 startte Zuidoost City een enquete onder ondernemers uit het stadsdeel. Doel van de enquete was om erachter te komen hoe groot de ruimtebehoefte is en naar wat voor een soort ruimtes ondernemers in Zuidoost op zoek zijn. In drie maanden tijd hebben 90 ondernemers gereageerd met een totale ruimtevraag van minimaal 13.000m2. In dit artikel lichten we de meest opvallende uitkomsten. Zoek jij ook een ruimte? Dan kan je je nog altijd melden via deze enquete.

Om al deze ondernemers een plek te kunnen bieden is Zuidoost City ook bezig met het maken van een inventarisatie van ruimtes die in de (nabije) toekomst beschikbaar zijn. Zo maken we het voor vastgoedpartijen makkelijker om in contact te komen met lokale ondernemers en zorgen we ervoor dat de nieuwe ontwikkelingen passen bij Zuidoost. Naar aanleiding van dit artikel kan dan ook contact worden opgenomen met info@zuidoostcity.nl wanneer je vrijstaande ruimtes hebt waar je lokale ondernemers in wil huisvesten. 

Uitkomsten enquete

Meer dan de helft van de groep ruimtezoekers bestaat uit ondernemers die meer dan 3 jaar bestaan. Ondernemers waarvan het bedrijf zijn bestaansrecht heeft bewezen en die nu op zoek zijn naar ruimte om te groeien. De ruimtevraag is urgent: meer dan 70% van de respondenten wil dit jaar nog verhuizen. Het liefste naar locaties waar huurcontracten van meer dan vijf jaar voor afgesloten kunnen worden. De huurprijs inclusief service kosten die men kan/wil betalen voor deze ruimtes liggen uiteen van minder dan 65 eur0 per maand (18%), tussen de 65-80 euro per maand (30%), tussen de 80-100 euro per maand (24%), tussen de 100-150 euro per maand (11%) tot boven de 150% per maand (17%).

De sectoren waarin de ondernemers actief zijn, zijn heel divers, hoewel ‘gezondheidszorg en welzijn’ er bovenuit steekt. Bijna een derde van de ruimtezoekers die zich bij Zuidoost City heeft gemeld is actief in deze sector.

De ruimtes waar de ondernemers naar op zoek zijn hebben bij voorkeur parkeergelegenheid voor auto en zijn makkelijk te bereiken met het OV. Verder zijn parkeergelegenheid voor de fiets, winkels en restaurants en rolstoeltoegankelijkheid erg belangrijk voor de ondernemers. 

Wat interessant is om te zien is dat veel ondernemers kansen zien in de nieuw te ontwikkelen gebieden Amstel III en de omgeving van de Arena en Arenapoort. Daarnaast willen ze zich vestigen in Bullewijk, Ganzenhoef en Kraaiennest. 

Wil je meer weten over de resultaten van onze enquete, of heb jij een ruimte in de aanbieding? Neem dan contact op via info@zuidoostcity.nl