Interview Patrick Wijnhard

In de reeks ‘De mensen achter Amstel III’ komen de mensen achter de transformatie van dit gebied aan het woord over hun wensen, belangen en dromen. Deze editie legden we ons oor te luisteren bij Patrick Wijnhard van Move2Balance Gym.

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben geboren en getogen in Zuidoost. Toen ik klein was bestond de Amsterdamse Poort nog niet eens. Ik woonde in Kraaiennest en dan kon je gewoon onder het tunneltje door naar Kwakoe, maar dat is wel een poosje geleden.”

“Na wat omzwervingen door Nederland heb ik sinds twee jaar een high end boutique gym: Move2Balance Gym Amstelveen. Onze gym is laagdrempelig voor mensen die een hoge drempel hebben om te gaan sporten. Het is kleinschalig, groepslessen bestaan uit maximaal 6 personen, en het is persoonlijk. Je kan bijvoorbeeld niet zomaar binnenlopen, je moet aanbellen. Daardoor is er al even persoonlijk contact bij binnenkomst. Dat waarderen onze klanten die bestaan uit buurtbewoners maar ook mensen die vanuit andere steden komen juist omdat ze onze aanpak zo waarderen.”

“Vijfentwintig jaar geleden kwam ik als voetballer na een blessure in contact met een top gym waar alle grote voetballers gingen revalideren. Dat vond ik toen zo interessant dat ik mijn trainersdiploma heb gehaald. Naast personal trainer heb ik een eigen kledinglijn en ik heb als acteur gewerkt in onder andere de landelijke televisieserie Vechtershart. Ik heb mooie mijlpalen bereikt en twee jaar geleden heb ik toegegeven aan de behoefte om een eigen gym te starten. De locatie in Amstelveen kwam vervolgens op mijn pad en zo ben ik daar terecht gekomen.”

“Maar ik heb ook nog steeds grote dromen voor Zuidoost. Als ik de plannen zie van Amstel III dan wil ik daar graag onderdeel van zijn. Ik denk dat ik met mijn ervaring een mooie invulling zou kunnen geven aan de nieuwe toekomst van dit gebied. Amstel III biedt in mijn ogen veel kansen voor lokale ondernemers. Er komen duizenden nieuwe mensen wonen die allemaal geld uit gaan geven. Zorg dat je business klaar staat om daarvan te profiteren.”

Hoe ziet Amstel III er over 10-15 jaar uit?

“Nou, dan is het wel een bruistabletje. Ik denk dat Amstel III het nieuwe zakencentrum van Amsterdam kan worden, maar dan de diverse variant. Dus geen wit bolwerk maar juist een kleurrijke en diverse mix van wie en wat Zuidoost zo bijzonder maakt. En dat gaat alleen gebeuren als de juiste verbindingen tussen Zuidoost en de (toekomstige) bedrijven worden gelegd. En er zijn succesvolle rolmodellen nodig voor de jongeren in Zuidoost die laten zien hoe je die verbindingen kan leggen. Daar wil ik er een van zijn.”